Mattel’in sevilen serisi Barney 14 yıl aradan sonra ekranlara geri dönüyor. Mattel ve Warner Bros. Discovery iş birliğiyle 18 Ekim’de yayın hayatına başlaması planlanan yeni animasyon dizisi Barney’s World’ün bazı bölümlerinin YouTube'da da yer alması planlanırken, ilk bölümünün bazı ülkelerde 11 Ekim'de erken saatlerde yayınlanacağı duyuruldu.

Yeni Barney's World, eğlenceli müzikleri ve macera dolu bölümleriyle yeniden ekranlara dönerken, Barney’nin dinozor arkadaşları Billy ve Baby Bop ile çocuk arkadaşları David, Mel ve Vivie’nin yer aldığı oyun dünyasında, çocuklar hem eğlenecek hem de değerli hayat dersleri öğrenecekler.

1988’de ilk kez ekranlara gelen Barney, dünya genelinde bir fenomen haline gelmiş ve Türkiye'deki çocukların da büyük sevgisini kazanmıştı. Barney & Arkadaşları, 14 sezon boyunca Amerika’da PBS'te yayınlanmış ve son bölümü 2010 yılında yayınlanmıştı.

Yeni nesil Barney, okul öncesi çocuklar için tasarlanmış olsa da her yaştan izleyiciyi, sevilen şarkılarıyla nostaljik bir yolculuğa çıkacak. Bugünün ebeveynleri, çocukluk anılarını kendi çocuklarıyla paylaşmanın keyfini yaşayacaklar.

Barney’s World, toplamda 52 bölümden oluşacak ve her bölüm 11 dakika sürecek. Her bir bölüm, eğitici ve eğlenceli hikayelerle çocukların duygusal gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Ayrıca, dizinin bazı bölümleri Türkiye’de de YouTube üzerinden erişilebilir olacak.

“Barney hepimizin içindeki sevgiyi ortaya çıkarıyor”

Mattel, bu yeni yapımla Barney’nin sevgiyi teşvik eden doğasını yeni nesillere ulaştırmayı hedefliyor. Josh Silverman, Mattel’in Baş Franchise Sorumlusu, “Barney hepimizin içindeki sevgi gücünü besliyor ve onu dünyanın dört bir yanındaki hayranlarıyla yeniden bir araya getirdiğimiz için çok heyecanlıyız. Barney’nin yeni versiyonunun genç izleyiciler üzerinde olumlu etkiler bırakmasını ve büyüdükçe onları olumlu yönde etkileyecek dersler vermesini umuyoruz” diyor.

Warner Bros. Discovery'nin Çocuk Küresel Yayın ve Uluslararası Ağlar Genel Müdürü Vanessa Brookman ise, “Mattel’le iş birliği yaparak bugünün okul öncesi çocuklarına ve ailelerine hitap edecek, hayal gücü yüksek ve yeni bir Barney yorumu sunduğumuz için çok mutluyuz. Yeni animasyon dizisi, nostaljiyi modern hikaye anlatımıyla harmanlamayı hedefliyor ve dünyanın en çok sevilen mor dinozorunun genç izleyicileri eğitmeye ve ilham vermeye devam etmesini sağlıyor” diyor.

Barney’s World’de yer alacak yeni karakterlerse şu şekilde tanıtıldı:

Barney (Jonathan Langdon): Şarkı söyleyen ve dans eden mor dinozor, sevgiyi simgeliyor ve arkadaşlarına zorluklarla başa çıkarken yardımcı oluyor.
Baby Bop (Bryn McAuley): Her türlü duygunun savunucusu olan büyüleyici ve iddialı bir dinozor.
Billy (Jonathan Tan): Hareketi seven enerjik bir dinozor.
David (Jayd Deroché): Şefkatli ve kendini bilen bir çocuk, sarılmayı çok seviyor.
Mel (Diana Tsoy): Kore ve Meksika kökenli, birden çok dili konuşabilen ve aktif bir karakter.
Vivie (Ella Paciocco): Yaratıcı ve sanata düşkün bir çocuk, İtalyan geleneklerini aktarmayı seviyor.