Ölümsüz, İşaretler, Altıncı His, Ziyaret ve Parçalanmış gibi filmleriyle geniş bir hayran kitlesine ulaşan, korku ve gerilim ustası, ödüllü yönetmen M. Night Shyamalan imzalı “Tuzak/ Trap” filmi çok yakında beyazperdede seyirciyle buluşuyor. Vizyon öncesi film hakkında röportaj veren ünlü yönetmen, fikrin nasıl ortaya çıktığını anlattı. 

Psikolojik gerilim türünün en iyi örneklerinden "Kuzuların Sessizliği"nin bir Taylor Swift konserinde gerçekleşmesi fikrinin kendisine ilham olduğunu söyleyen Shyamalan, hayranlarına Tuzak’ın sadece bir gerilim-gizem filmi değil, aynı zamanda bir konser filmi de olduğunu duyurdu.

Shyamalan filme ilham veren şeylerden birinin de 1985 yılında ABD Marshallerı ve DC Metropolitan Polis Teşkilatı'nın 100'den fazla aranan kaçak suçlunun tutuklanmasıyla sonuçlanan "Operasyon Flagship" adlı "tuhaf ve komik" gerçek bir olay olduğunu anlattı.  

Konser yönettim!

R&B şarkıcısı-söz yazarı kızı Saleka Shyamalan’nın konserinde geçen hikâye sebebi ile Tuzak’ta sadece film değil bir konser de yönettiğini vurgulayan başarılı yönetmen, "Konser filmin arka planında olan bir şey değildi. Aynı derecede önemliydi çünkü sahte bir konser yoktu. Sinema salonunda filmi izleme sebeplerinden biri de, tam anlamıyla başka hiçbir yerde göremeyeceğiniz gerçek bir konser olması” diye konuştu.

Shyamalan, "The Knock at the Cabin"in yönetmen-senaristliğini yaptıktan sonra, izleyiciler için filmin orijinal ve benzersiz bir deneyim olmasını istediğini söylerken, şöyle devam etti: "Gerçekten orijinal filmlere inanıyorum. Endüstrinin daha özgün hikâye anlatımına doğru gitmesini istiyorum. Sanırım seyirci bunu gerçekten beğenecek. Sinemaya gidip daha önce hiç görmediğimiz bir şeyi görmemiz gerçekten önemli. Bunun için mücadele etmeye devam edeceğim."

Tuzak filminin konusu

Alfred Hitchcock’un yeni nesil varisi olarak gösterilen M. Night Shyamalan'ın yazıp yönettiği film, bir baba ve genç kızının gittikleri bir pop konserinde karanlık ve uğursuz bir olayın merkezinde yaşadıklarını anlatıyor. Başrollerinde Josh Hartnett ve Ariel Donoghue’in yer aldığı filmde, Shyamalan'ın R&B şarkıcısı-söz yazarı kızı Saleka, konserin başrol oyuncusu Lady Raven'ı canlandırıyor. Oyuncu kadrosunda yer alan diğer isimler ise Hayley Mills ve Allison Pill. 

Filmin yapımcılığını Ashwin Rajan, Marc Bienstock ile M. Night Shyamalan üstleniyor. Başyapımcı ise Steven Schneider.

Call Me by Your Name filminin de görüntü yönetmenliğini yapan Sayombhu Mukdeeprom görüntü yönetmenliğini üstlendiği filmin yapım tasarımcısı Debbie de Villa. Kurgusu Noëmi Preiswerk tarafından yapılan filmin müzikleri Herdĭs Stefănsdŏttir tarafından yapılmış. Müzik sorumlusu Susan Jacobs, kostüm tasarımcısı Caroline Duncan. Oyuncu seçimleri ise Douglas Aibel'a ait. 

Başrollerinde Josh Hartnett, Ariel Donoghue ve Saleka Shyamalan’ın yer aldığı “Trap / Tuzak”, ülkemizde 2 Ağustos’ta sinemalarda olacak.