Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da meydana gelen deprem vatandaşlar tarafından hissedilmiş ve büyük paniğe yol açmıştı. Vatandaşlar kendilerini dışarı atmış, AFAD Başkanı'ndan konuya ilişkin olarak uyarı gelmişti. Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Aysun Aykan, yaptığı son değerlendirmelerde Marmara Denizi'nde büyük bir deprem meydana gelebileceğini, bu bağlamda 28 milyon insanın depremden etkilenebileceğini duyurdu.

İSTANBUL DEPREMİ KRİTİK BİR NOKTADAYDI

İstanbul'da meydana gelen 4.2'lik depremin çok kritik bir bölgede olduğuna dikkat çeken Aykan, bu noktanın  Kuzey Anadolu Fayının hemen üzerinde olduğunu söyleyerek endişelerini dile getirerek, "4.2 büyüklüğündeki bir deprem mutlaka etrafındaki diğer fayları da etkileyecektir ve faylara gerilim yükleyecektir. Buralarda an fay üzerinde depremler oldukça büyük bir depremin olma ihtimali artıyor fakat depremin ne zaman olacağını bilemiyoruz." ifadelerini kullandı.

BALIKESİR'E UYARI

Uzman isim, Türkiye'nin bir numaralı gündem konusunun deprem olması gerektiğini ve depremin Türkiye ekonomisine büyük bir darbe indireceğini vurguladı. Öte yandan uyarılarını sürdüren Aykan, Balıkesir'in 7 ve üzerinde deprem yaşayabilme ihtimali olduğunu da söyledi.