Bir koca terörü haberi de Diyarbakır'dan geldi. 40 yaşındaki Samet Y. isimli şahıs, ayrı yaşadığı 35 yaşındaki eşi Sevda Y.'yi barışma bahanesiyle çağırarak 8 yerinden bıçaklayıp ağır yaraladıktan sonra yanına çağırdığı akrabası T.K.'yı da bıçaklayıp kaçtı.

Akşam saatlerinde merkez Sur ilçesindeki Hz. Süleyman Camisi önünde yaşanan olayda iddiaya göre Samet Y., yaklaşır 1 aydır ayrı yaşadığı eşi Sevda Y.'nin akrabalarını arayıp konuşmak istediğini söyledi. Sevda Y., görüşmeyi kabul ederek eşiyle buluştu.

 

HEM EŞİNİ, HEM AKRABASINI BIÇAKLADI

Barışmak için buluşan çift arasında sebebi bilinmeyen bir tartışma çıktı. Kısa süre içinde büyüyen tartışmada Samet Y., yanında bulunan bıçakla eşi Sevda Y.'yi 8 yerinden bıçakladı. Daha sonra bulunduğu yerin 600 metre uzaklığında olan Dağkapı Meydanı'na giderek, akrabası olduğunu öğrendiği T.K.'yı olay yerine çağırdı. T.K. bir süre sonra olay yerine ulaşınca Samet Y. tarafından bıçaklandı. Samet Y. olay yerinden kaçarak izini kaybettirirken civardaki vatandaşlar durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi.

Sevda Y.'nin hayati tehlikesi devam ediyor

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi olay yerinde gerçekleştirmelerinin ardından Sevda Y. ve T.K.'yı hastaneye kaldırdı. Hayati tehlikesi bulunan Sevda Y., Acil Servis'te tedaviye alınırken T.K.'nın sağlık durumunun iyi olduğu bilgisi verildi.

Kaçan Samet Y.'nin yakalanması için çalışma başlatıldı

Polis ekipleri, eşini ve akrabasını bıçakladıktan sonra kaçan Samet Y.'nin yakalanması için çalışma başlattı. Çalışmalar sürüyor.