Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, 18 Ekim Pazar günü ikinci kez sandığa gitmeye hazırlanıyor. KKTC partilerinden Demokrat Parti (DP), Halkın Partisi (HP) ve Yeniden Doğuş Partisi (YDP) de ikinci turda hangi adayları desteklediklerine ilişkin açıklık getirdi.

Buna göre, Parti Meclisi'nde oy çokluğuyla karar veren DP, ikinci turda, Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) Cumhurbaşkanı Adayı şu anki Başbakan Ersin Tatar'a destek verecek. 

Partiden yapılan açıklamada, "Kıbrıs Türk halkının beklentisi Anavatan Türkiye ile iyi ilişkiler içerisinde ayrıştırıcı tavır sergilemeden KKTC'nin birlik ve beraberliğini koruyan bir Cumhurbaşkanı'nın ülkemiz için hayırlı olacağının düşüncesi içinde, içinde bulunduğumuz durumları da değerlendirerek bu karar üretilmiştir." denildi.

HP SEÇMENİ YÖNLENDİRMEME KARARI ALDI

Akşam saatlerinde HP Parti Meclisi toplandı. Genel Sekreter Jale Refik Rogers, toplantıda alınan kararı, "KKTC halkı bir seçim yaparak Cumhurbaşkanlığı için iki adayı Ersin Tatar ve Mustafa Akıncı'yı ikinci tura taşımıştır. Halkın Partisi olarak parti meclisimizde yaptığımız görüşme sonucunda ikinci turda seçmenimize bir yönlendirmede bulunmamayı doğru bulduk. İnanıyoruz ki halkımız kendi iradesiyle tercihini sandığa yansıtacaktır." ifadeleriyle açıkladı.