Van'ın Edremit İlçesinde yaşayan 5 çocuk annesi Nazlı Sancar'ın kızı Şeyma Sancar'a 2012 yılında PKK tarafından önce polis kıyafeti giydirildi, sonra elleri bağlanarak dağa kaçırıldı. O günden bugüne, Nazlı Sancar kızının montuna sarılarak uyuyor, kızına kavuşmak için çağrıda bulunuyor.

'BİZ EVLATLARIMIZI HDP VE PKK İÇİN BÜYÜTMEDİK'

9 senedir evladına hasret yaşayan anne, kaçırılan kızından hiç haber alamadığını vurgulayarak, "Ben HDP ve PKK'dan kızımı istiyorum. Biz PKK ve HDP için evlatlarımızı büyütmedik. Onlardan mal, mülk, sadaka para istemiyoruz. 1 yıldır HDP İl binası önündeyiz. HDP'nin milletvekilleri geliyor. Bizi görmezlikten geliyor, duymazlıktan geliyor." dedi.

'SENİN YERİN ORASI DEĞİL, ÇIK GEL KIZIM'

Sancar, kendisi gibi çocukları kaçırılan diğer annelerin başlattığı "evlat nöbeti"ne 15 Ocak'ta katılmış, ancak dünyayı etkisi altına alan koronavirüs neticesiyle eve dönmek zorunda kalmıştı.

Kızının hasretiyle yanıp tutuşan acılı anne, kızı Şeyma'ya seslendi:

"Çık, gel, onları dinleme. Gel, devlet güçlerine teslim ol kızım. Orası senin yerin değil. Onlar sizi kandırıyor. Devlet sizi öldürür diyorlar. Öyle bir şey yok kızım. Devlet size hiçbir şey yapmayacak. Devlet, babadır. Devlet, her şeyimizdir. Bizim devletimiz güçlüdür."