Kemal Kılıçdaroğlu, 'Partide onursal başkan olun siyasi çalışma yapmayın' diye telkinler olduğunu hatırlatan gazetecinin sorusuna, 'Ben hiç konuşmayayım mı? Ülkenin temel meseleleri konusunda görüşlerimi söylerim. Sayın Deniz Baykal da görüşlerini ifade ederdi. Bundan rahatsız olmamak lazım. Ülke meseleleri konusunda her zaman konuşur görüşlerimi söylerim. Ben de aktif siyasetin içindeyim' dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in normalleşme ile ilgili söylem ve politikaları üzerine bir gazetecinin sorusuna cevap veren Kılıçdaroğlu, 'Halkla normalleşme olur, siyasetle olmaz' dedi. Siyasette partiler arası rekabet olduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu, bugüne kadar iktidar ve muhalefet yanlısı medya yaklaşımına dair bir soruya, 'Herkes kendi medyasını çağırdı. İktidar medyası iktidarı, muhalefet medyası muhalefeti övdü' diyerek öz eleştiri yaptı. Kılıçdaroğlu, medyada kutuplaşma olmaması, doğruların yazılması gerektiğini söyledi ve 'Hatasız kul olmaz' sözünü hatırlatarak, 'Bizim de yanlışlarımız oldu' şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu 'Bakın burada her kesimden medya var, bunu yapmak lazım' dedi.