Senaryosunu Esma Şevik'in kaleme aldığı, yönetmen koltuğunda ise uluslararası ödüllere sahip Yunus Şevik'in oturduğu bu film, Kars'ın mistik atmosferinde çekildi.

Başrollerini Seda Başayvaz ve Nova Prospect YouTube fenomenlerinden Can Yavuz'un üstlendiği 'Kulyas 2', gerilim dolu sahneleri ve etkileyici oyunculuk performanslarıyla izleyicileri soluksuz bırakacak. Özellikle Muharrem Fındıcak, Aynur Mutlucan ve Gül Arslan gibi deneyimli oyuncuların başarılı performansları, filmi unutulmaz kılacak.

Kars'ın eşsiz doğası ve tarihi mekânlarıyla bezeli 'Kulyas 2', Türk-Amerikan ortak yapımı bir hikâyeyi perdeye taşıyor. Aksiyon dolu sahneleri ve sürükleyici senaryosuyla 'Kulyas 2', izleyicilerini koltuklarına kilitleyecek.

Senaryosunu ve yardımcı yönetmenliğini Esma Şevik'in üstlendiği, yönetmen koltuğunda uluslararası ödüllü Yunus Şevik'in oturduğu kameramanlığını Deniz Can Altun'un yaptığı bu film, Dras Film Pictures yapım ekibi desteğiyle tamamlandı.

Filmin oyuncu kadrosu, ilginç karakterler ve dikkat çekici performanslarla dolu. Filmde, hocayı canlandıran Muharrem Fındıcak, büyücü rolünde Aynur Mutlucan ve başrolün halası rolünde Gül Arslan izleyiciyle buluşuyor. Aynı zamanda Gül Arslan, Aynur Mutlucan, Zuhal Deliagaoglu ve Ayşe Ekinci'nin plastik makyajlarıyla yarattıkları karakterler, filmin kilit noktalarında önemli rol oynuyor. Filmin kadrosunda Fatih Uçar, Can Kat ve Dicle Karahan gibi isimleri barındıran film, teknik ekip açısından da güçlü bir yapıya sahip. Görüntü yönetmenliğini Furkan Yorgun'un üstlendiği filmin, plastik makyaj sanatçısı ise ünlü makyöz Yeşim Vatansever. Ayrıca, Deniz Akkan, Eren Aravi, Deniz Can Altun, Yunus Temur, Elşad Hakverdi, İlker Samet Yurdagül, Tayfun Bakar, Bulut Görgülü ve Derya Nur Sadi gibi birçok isim de sanat, ışık, ses ve catering hizmetlerinde filme renk kattı.

Türk-Amerikan ortak yapımı olan hikâye, 18. yüzyıl Çarlarından başlayarak günümüze kadar uzanıyor. İstanbul'dan Kars'a, Kars'tan Amerika'ya kadar geniş bir coğrafyada geçen bu hikâye, Amerika'da da sahneleri çekilecek şekilde planlandı. Yakın zamanda fragmanı çıkması beklenen filmde, oyuncuların yolları Kars'ta birleşir ve ardından aksiyon dolu bir macera başlar. Geçen yıl birincisi çekilen filmin devamı olan 'Kulyas 2' şimdiden büyük merak uyandırıyor.