11 Ağustos tarihinde Taksim Dolapdere Caddesi üzerinde bir iş yerinin önünde yaşanan olayda madde bağımlısı ağabey, kardeşini canice yaktı. 

İddialar doğrultusunda tiner kullandığı öğrenilen Hüseyin D. ve Serkan D. kardeşler, birlikte oldukları olay gününde uyuşturucu kullandığı öğrenildi.

BALİ NEDENİYLE TARTIŞMA ÇIKTI

Hüseyin D., kardeşi Serkan'ın yanına bali almak üzere gitti. Bali kullanımı nedeniyle ikili tartışmaya başladı. Ardından ağabey, elindeki tinerle kardeşini yaktı. Alevlere kapılan Serkan D. panik içerisinde koşmaya başladı. 

Serkan D.'yi gören vatandaşların ilk müdahaleyi yapmasının ardından hastaneye kaldırıldı. Serkan D.'nin vücudunun büyük bir bölümünde yanıklar oluştu.

AĞABEYİNDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Serkan D. olayların ardından ağabeyinden şikayetçi oldu. Gözaltına alınan cani ağabey, kendini şu ifadelerle savundu:

"Kardeşim Serkan'la birlikte 14-15 senedir bali ve tiner ayrıca bonzai kullanıyoruz. Serkan olay yerinde otururken yanımdaki tiner şişesini döküldü. Aniden yanmaya başladı. Elimde çakmak ya da yanıcı bir şey yoktu. Kardeşimi yakmadım."

25 YIL HAPİS CEZASI İSTENDİ

Emniyetteki işlemlerin ardından Hüseyin D., Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonunda açılan davada, 'Canavarca hisle kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan yargılanan Hüseyin D. hakkında 25 yıla kadar hapis cezası istendi.

Davanın İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüleceği öğrenildi.