İngiltere'de bir sağlık merkezindeki bilim insanları yaklaşık 500 bin kişi üzerinde yaptığı kahve testinin sonuçlarını açıkladı. Bilim insanları araştırmalarında dipnotlar düştü. Kronik hastalığı olmayan kişiler dışında kahvenin insan sağlığı üzerinde olumlu etkileri olduğu açıklandı.
KAHVENİN İNSAN SAĞLIĞINA ETKİSİ VAR MI?
İçeriğinde yüksek oranda kafein barındıran kahve, insan sinir yapısını hızla yeniler. Ayrıca insan vücudunda belirli enerji depoları var. Bu depolar gün içinde vücut içinde eksilen vitamin ve minareller yerine takviye yapar.
Vücut bu sayede gün içinde yorgunluk ya da stres gibi rahatsızlıklar yaşamaz.
Beyne giden sinirlerin hücre yenilenmesinini de sağlayan kahve konsantreye iyi gelir. Ayrıca hafızayı güçlendiren en etkili besinlerden biridir.
Bilimsel olarak kanıtlanan kahvenin faydaları arasında en dikkat çekeni ise kalp damar hastalıklarına fayda sağlamasıdır. Ayrıca kalp hastalıklarına bağlı ölüm riskini de düşürür.
Hücrelerin yenilenmesini sağlayan kahve, vücuttaki toksin ve yağları da eiterel vücuttan atar.
Güçlü bir idrar söktürücüdür. Günde 3 bardak kahve içen kişilerde böbrek taşı yaşanma ihtimali düşer.
Gün içinde 3 fincan kahveden fazla tüketen kişilerin mutlaka süt ile karışım yapması gerekir.
Hücrelerin yapısal düzenini yenilediğinden kanser riskini de azaltır.
Güçlü bir toksin atıcı olması sadece böbreklere değil aynı zamanda karaciğer ve akciğerlere de fayda sağlar.
KAHVE ÖMRÜ UZATIYOR MU?
Kahve ile ilgili araştırma yapan bilim insanlarının çoğu hazır kahvenin etkilerinin sıfır olduğunu bü yüzden mutlaka kahve tohumları alınarak doğal yolla öğütülmesi tavsiye ediliyor.
Ayrıca gün içinde sürekli filtre ya da Türk kahvesi yerine kahvenin çeşitlerinin tüketilmesi tavsiye edilir.
Yapılan araştırmada 3 bardaktan fazla öğütülmüş kahve tüketen kişilerin tüketmeyen kişilere oranla daha fazla sağlıklı yaşadıkları kanıtlandı.
Özellikle araştırma sonuçlarında kalbin yaşamını uzattığına dair açıklama yapan bilim insanları "Analizler, hafif ila orta derecede kahve içmenin azalmış risk ile ilişkili olduğunu, yüksek kahve alımının ise, sıfır kahve içenlere kıyasla, tüm nedenlere ve kardiyovasküler mortalitenin artmasıyla bağlantılı olduğunu gösterdi" şeklinde konuştu.