Jose Mourinho, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Değerli Kamuoyu ve Fenerbahçe taraftarı, Hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Aylar önce Fenerbahçe ile ilk görüşmemizde bana kulübün tarihi, dünyanın en büyük spor kulübü olduğu, hikayesi, hedefleri, tesisleri, büyük camiası ve eşsiz tribünleri en detaylı şekilde anlatıldı.

Ve bu hikaye beni çok heyecanlandırdı. Bu benzersiz hikayede dikkatimi en çok çeken şeylerden biri ise bu büyük kulübün ve camianın, futbol takımı öncülüğünde iki sezondur çocuklar için attığı adım oldu. Bana "Fenerbahçe iki sezondur her sezona ülkenin ihtiyacı olan çocuklarına eğitim bursu veriyor, teknik direktörü ve takım bu projeyi sahipleniyor, camia da her zaman olduğu gibi bunun en önemli parçası oluyor" dendiğinde bunun ne kadar anlamlı bir adım olduğunu düşündüm.

İmza törenimde Fenerbahçe ve taraftarı için söylediğim sözü şimdi burada bir kez daha söyleyeceğim ve bu sözün ilk adımını da bu anlamlı projenin parçası olarak atacağım; "Sizin hayalleriniz artık benim hayallerim"

Fenerbahçe'nin bu ülkeye duyduğu sorumluluk ve aidiyetle ülkenin çocuklarına faydalı olmak adına kurduğu hayalleri ben de sahipleniyorum. Fenerbahçe'nin 2 sezondur hayata geçirdiği eğitim bursunun başlangıcını yapacağımı tüm taraftarımızla paylaşmak istiyorum. Önce futbolcularımın ve sonra büyük taraftarımızın bu anlamlı adımın yine gururla parçası olacağına, Bu ülkenin evlatları için de hayallerimizin bir olacağına inanıyorum! Hepinizi çok seviyorum."