Japonya Mishima'daki Ulusal Genetik Enstitüsü'nde görevli bilim insanları, Kovid-19'un mutasyona uğramadan önceki dönüşüm sürecinde çok ani genetik değişiklikler meydana geldiğini duyurdu.
"VİRÜS KENDİNİ KOPYALAYAMIYOR VE ÇOĞALAMIYOR"
Japan Times'a konuşan genetik profesörü Ituro Inoue, "Japonya'da Delta varyantı çok hızlı bulaşıyor ve diğer varyantları geride bırakıyor. Fakat mutasyonlar arttıkça, biz bu virüsün hata vermeye başladığını görüyoruz ve kendisinin kopyalarını yaratamıyor ve çoğalamıyor" dedi.
"DOĞAL YOK OLUŞA DOĞRU İLERLİYOR"
3 ay önce Delta varyantının ülke genelinde çok büyük bir hızla yayıldığını fakat son dönemde günde sadece 140 Delta varyantı tespit edildiğini açıklayan Profesör Inoue, "Delta varyantı halen canlı ve güçlü fakat vaka sayılarının azalması sebebiyle mutasyonların doğal yok oluşa doğru ilerlediğini tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.
"ÇOĞALAYAMAYAN VİRÜS ÖLMEYE BAŞLIYOR"
Virüsün çoğalma konusunda hata vermesinin evrimsel olarak ölüme doğru yaklaştığını söyleyen İngiltere'deki Reading Üniversitesi'nde görevli bilim insanı Dr. Simon Clarke, "Virüs çok fazla mutasyondan geçiyor ve bir noktadan sonra çoğalmıyor. Bir virüs bu noktaya geldiğinde ölüyor demektir. Bu bir insanın çocuğu olmaması ve genetik olarak ilerlemesinin durmasına da benzetilebilir" ifadesini kullandı.