İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesindeki şirketlerde işlerine son verilen 20 kişilik işçi grubu, CHP Genel Merkezi önünde eylem yapmak üzere Ankara'ya gitmeye hazırlanıyor. Yapacakları eylemden önce Avrasya Gösteri Merkezi önünde toplanan gruptan sözcü Samet Gümüş, son bir yılda İBB'den 11 bin 732 kişinin işine son verildiği iddiasını öne sürdü.

İŞTEN ÇIKARMAMA SÖZÜ TUTULMADI

Seçimler öncesindeki vaatlerde kimsenin işine son verilmeyeceğinin yer aldığını bildiren Gümüş, emeklerinin ve haklarının yendiğini belirterek, "Emek, hak, adalet kavramları sadece seçim dönemine mi hapsoldu? Haklı mıyız, değil miyiz elbette yargı karar verecek. Ne yapmış olabilir ki bu 11 bin 732 kişi de iş akitleri feshedildi?" diyerek isyan etti.

Emekçinin hayatını alt üst etmeye ne gerek var?

"Böyle bir dönemde ailesine ekmek götürmekten başka derdi olmayan bu insanların büyük kısmı yargı kararıyla işlerine iade edilecek. Hatta olmaya başladı. Ne gerek var emekçinin hayatını alt üst etmeye?"

İSTANBULLULARA YENİDEN HİZMET ETMEK İSTİYOR

Grup üyeleriyle birlikte eylem yapmak üzere yola çıkacaklarını bildiren Gümüş, bu eylemle haklarını geri almak ve İstanbullu vatandaşlara yeniden hizmet etmek istediğini belirtti.