Recall her Windows 11 bilgisayarla çalışmayacak. Recall'ın çalışması için gereken sinirsel işlem birimine (NPU) sahip olan Qualcomm'un yeni Snapdragon X Elite çipleriyle güçlendirilmiş birkaç yeni "Copilot Plus PC "den birini satın almanız gerekecek.

Ayrıca, özelliğin belirtildiği gibi, Geri Çağırma özelliğini kullanmak için bilgisayarlarda minimum depolama gereksinimleri vardır:

Recall'ı çalıştırmak için gereken minimum sabit disk alanı 256 GB'tır ve 50 GB alan mevcut olmalıdır. Geri Çağırma için 256 GB'lık bir cihazda varsayılan ayırma 25 GB olacaktır, bu da yaklaşık 3 aylık anlık görüntüleri depolayabilir.

PC Ayarlarınızda Geri Çağırma için depolama alanı tahsisini artırabilirsiniz. Ayrılan depolama alanınızı kullandığınızda eski anlık görüntüler silinecek ve yenilerinin depolanmasına izin verilecektir.

Microsoft, kullanıcılara Recall dizininin cihaz üzerinde yerel ve gizli kalacağı sözünü veriyor. Yakalanan içeriği duraklatabilir, durdurabilir veya silebilir ya da belirli uygulamaları veya web sitelerini hariç tutmayı seçebilirsiniz.

Microsoft, Recall'ın Microsoft Edge'deki InPrivate web tarama oturumlarının ve DRM korumalı içeriğin anlık görüntülerini almayacağını, ancak "içerik denetimi yapmayacağını" ve parolalar ve finansal hesap numaraları gibi hassas bilgileri aktif olarak gizlemeyeceğini söylüyor.

 

 

KAYNAK: HABER7