Genel beslenme düzeni ve yaşam tarzı alışkanlıkları kanser riskine karşı belirli sinyalleri açığa çıkarır. Bazı kahvaltılık yiyecekler ise kanser riskiyle ilişkilendirilebiliyor. Ancak dengeli ve düzenli bir beslenme planı uygulayarak vücudunuz için en iyisini yapabilirsiniz.
 
Kızartılmış yiyecekler, bol yağlı kahvaltıların kanser riskini artırdığı söyleniyor. Bu nedenle daha az yağ içeren besinleri tercih etmelisiniz. Ayrıca doymuş yağlar, kötü kolesterol seviyelerini yükseltebilir ve obezite riskini artırabilir. Haşlama, fırın veya ızgara gibi daha sağlıklı pişirme yöntemlerini tercih edebilirsiniz. Şekerli ve işlenmiş gıdalar! Şekerle dolu kahvaltılık gevrekler ve tatlı yiyecekler yüksek kalorili olduklarından obezite riskiyle karşı karşıya kalmanızı sağlar. Özellikle rafine şeker içerenler, kan şekerinde hızlı yükselmelere ve ani düşüşlere neden olabilir.

Şekerli yiyeceklerin aşırı tüketimi, insülin direnci ve tip 2 diyabet riskini çoğaltır. Şeker, diş çürümesine neden olan bakterilerin beslenmesine neden olur.
 
Kahvaltıda bu tür yiyecekleri tüketmek, gerekli vitaminleri alamayacağınız anlamına gelir. Buna bağlı olarak kanser riski artabilir. Nitratlı Gıdalar Genellikle işlenmiş et ve bazı sebzelerde nitratlı gıda bulunabilir. Kahvaltıda sıklıkla tüketilen sosis, salam, pastırma gibi ürünlerde bulunma ihtimali daha yüksektir. Nitratlar vücutta nitritlere dönüştüğünde, potansiyel olarak zararlı bileşikler oluşturabilir.
 
İşlenmiş etler yerine, kahvaltıda taze meyve, sebze, yumurta ve tam tahıllı ürünleri tercih edebilirsiniz. Taze hindi, tavuk veya balık gibi protein kaynakları daha sağlıklı seçeneklerdir. Ancak kahvaltıda tüketilme oranına göre bir plan oluşturulması gerekiyor. Kahvaltıda taze ve besleyici gıdalar seçmek, sağlıklı bir diyet planının ilk aşamasıdır. Vücudunuzun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri alabilmek için sağlığı tehdit eden gıdalardan uzak durmalısınız. Bu gıdalar zamanla vücut yapısını yerle bir edebilir.

 

KAYNAK:yeniakit.com