İsrail basınından Jerusalem Post gazetesi, Türkiye'nin savunma sanayiindeki başarılı hamleleri anlattığı bir haberde özellikle sıvı yakıtlı roket motoru çalışmaları ve Bayraktar SİHA'larını çok başarılı bulduklarını ve Türkiye'nin Orta Doğu'nun bir numaralı askeri gücü olma yolunda ilerlediğini yazdılar.

TÜRKİYE DIŞA BAĞIMLILIKTAN KURTULMAYI AMAÇLIYOR

Gazetedeki haberde ülkemizin geliştirdiği güdümlü silah teknolojilerine ve sıvı yakıtlı roket motoru çalışmalarına vurgu yapılırken, bu doğrultuda atılan adımların Türkiye savunma sanayiini dışa bağımlılıktan kurtarmak amacıyla atıldığı bilgisi de haberde yer aldı.

Ayrıca haberde bölgede Türkiye'nin, stratejik öneme sahip Katar ve Somali gibi ülkelerde askeri üsler kurmasına da dikkat çekildi.

TÜRKİYE MİNYATÜR HİPERSONİK ENERJİ SİLAHLARI ÜRETMEYİ AMAÇLIYOR

Haberde yer alan bir başka bilgi ise Türkiye'nin üzerinde çalıştığı minyatür, hipersonik ve yönlendirilmiş enerji silahlarıydı. Bu silahların üretimi ile savunma kabiliyetinin arttırılması amaçlandığı yazıldı.

Gazetede son olarak Bayraktar SİHA'larının başarısına ve SİHA'ların Irak, Suriye ve Libya'da etkili bir biçimde kullanılmasına vurgu yapılırken İsrail gazetesi, Türkiye'nin insansız hava aracı teknolojisinde bir dünya markası haline geldiğini yazdı.