Geçtiğimiz günlerde belediyeye gelerek kendisinden iş isteyen bir kadını taciz ettiği ortaya çıkan Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay bu sabah gözaltına alındı. CHP'li Başkan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

NE OLMUŞTU?

CHP'li Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'ın kendisinden iş isteyen kadını taciz ettiğine dair skandal görüntülerin ortaya çıkmasının ardından CHP'li Başkan, görüntülerdeki kişinin kendisi olmadığını öne sürerek mahkemede iddiaları yalanladı.

Atabay'dan davacı olan Erdem Batur yaşananları detaylarıyla birlikte anlattı.

YALNIZ GÖRÜŞMEK İSTEMİŞ

3 yıl önce yaşanan olay, Didim'in kış aylarında iş sıkıntısı çeken kadının iş istemek üzere belediyeye gitmesiyle başladı. Batur'un anlattıklarına göre Ahmet Deniz Atabay kadını geri çevirdi, daha sonra yalnız görüştüklerinde konuya ilişkin bir çözüm bulacağını söyledi. Kadın, Atabay ile buluşarak çiftlik evine gitmiş. İddiaya göre Atabay kadına alkol ve uyuşturucu vererek cinsel istismarda bulundu.

CHP SAPIKLIĞI VE KASETLERİ BENİMSEMİŞ BİR PARTİ

Olaya dair skandal görüntülerin ortaya çıkmasıyla suç duyurusunda bulunduklarını bildiren Batur, konuya ilişkin bir gelişme olmadığını bildirerek şu ifadelere yer verdi:

"CHP son aylarda İstanbul Sözleşmesi, kadın beyanatı adı altında bir çok eylem yapıyor. Sapık kendinden olunca herkes kafasını kuma gömüyor. CHP'de bunu bilmeyen yok. 3 yıl önce Kılıçdaroğlu bu görüntüleri izliyor. Yine bşaımıza bela ettiler. Yani artık sapıklığı ve kasetleri benimsemiş bir parti oldu maalesef. Zaman kaybetmeden Kılıçdaroğlu bu adamını burdan alsın."

Batur ayrıca, Atabay'ın yeniden aday gösterilmesine isyan etti.

KADEM'İN TEPKİSİ SERT OLDU

KADEM, CHP'li başkan Atabay ve beraberindeki iki kişi ile ilgili cinsel istismar iddialarına ilişkin çok sert bir açıklamada bulundu. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ile beraberindeki 2 kişinin, iş isteyen kadını tehdit ve şantajla taciz ettiği iddiaları korkunç bir şekilde önümüzde dururken bir an önce olayın aydınlatılmasını ve bu çirkin fiilin faillerinin kesinlikle cezasız kalmamasını bekliyoruz. Kimilerinin, taciz ve tecavüz olaylarını ideolojik bir pencereden bakarak değerlendirmesini kabul etmiyoruz. Bu bağlamda; sessizliğini koruyan herkesi, temsil ettiği hizmet makamını taciz ve tecavüz için aracı bir güç olarak kullanmak isteyenlere tepki vermeye davet ediyoruz.

İçişleri Bakanlığı, iddialar üzerine müfettişleri devreye soktu. Görüntüler kriminal incelemeye gönderilirken Atabay ile ilgili soruşturma ve inceleme başlatıldı.