Financial Times'ın uzmanlara ve eski askeri yetkililere dayandırdığı haberine göre Washington, özellikle Yüksek İrtifa Alan Savunması (THAAD) füze sistemi gönderme vaadinde bulunarak Yahudi devletine bu konuda yardımcı olmaya çalışsa da İsrail'in hangi hedefleri savunmaya öncelik vereceğine karar vermesi gerekebilir.

İsrail'in mühimmat sorununun oldukça ciddi olduğunu ifade eden Eski bir ABD savunma yetkilisi olan Dana Stroul, “Eğer İran bir İsrail saldırısına karşılık verir ve Hizbullah da buna dahil olursa, İsrail'in hava sistemleri yetersiz kalacaktır” dedi.

Stroul “ABD’nin tedarik kaynaklarının sınırsız olmadığını ve Washington'un hem Ukrayna hem de İsrail'e devam edegelen tedarikini aynı hızda sürdüremeyeceğini” de sözlerine ekledi.

İsrail' in balistik füzeleri düşürmek için kullandığı Arrow füzelerini üreten devlet şirketi  CEO'su Boaz Levy de üç vardiya çalıştıklarını söyleyerek: “Bazı tesislerimiz haftanın yedi günü 24 saat çalışıyor. Amacımız tüm sorumluluklarımızı yerine getirmek” dedi. Levy, önleyici füzeleri üretmek için gereken sürenin ‘gün meselesi olmadığını’ da sözlerine ekledi. İsrail stoklarının büyüklüğünü açıklamasa da, “Stokları yenilememiz gerektiği bir sır değil” diye ekledi.

 

KAYNAK: HABER7