Telefon kullanıcıları, istemedikleri halde taraflarına iletilen SMS'lerden bezmiş durumda. İleti Yönetim Sistemi A.Ş Genel Müdürü Dr. Tolga Tüfekçi, bu konuyla ilgili olarak taraflarına 500 binden fazla şikayetin gelmesi üzerine düğmeye bastıklarını, Ticaret Bakanlığı tarafından çalışmalarına başlanan ve 4 Ocak tarihinde yayımlanması planlanan yönetmelikle birlikte bu duruma bir son vereceklerini açıkladı.

İSTENMEYEN SMS'LERE SON!

İleti Yönetim Sistemi A.Ş Genel Müdürü Dr. Tolga Tüfekçi'nin açıklamaları şu şekilde:

"Ticaret Bakanlığı tarafından çalışmalarına başlanan ve 4 Ocak tarihinde yayımlanan Yönetmelik'le birlikte hayatımıza giren İleti Yönetim Sistemi (İYS) 1 Aralık itibarıyla uygulamaya girecek ve istenmeyen mesajlar son bulacak."

Vatandaşlar ticari ileti izinlerine kolaylıkla erişecek

"Ticari elektronik ileti gönderimi yapan tüm firmalar kaydolacağı ve sahip olduğu onayları sürekli güncel tutacağı bu sistemle vatandaşlar ticari ileti izinlerine tek noktadan ve kolaylıkla erişebilecek. Mesaj almak istemediklerini kapatırken diğer taraftan dilerse kampanyalarından haberdar olması istediği markalara da onay verebilecek."

Tüfekçi ayrıca, vatandaşların verdiği onayları İYS üzerinden iptal edebilmekle kalmadığını, firmaların SMS, arama ve e-posta yolu ile gönderdiği mesajlar hakkında da işlemler yapabileceğini duyurdu.

VATANDAŞLARIN VERİLERİ GÜVENDE OLACAK

Tüfekçi, yeni İYS sistemi ile vatandaşların ileti onaylarına ilişkin kayıtların yurt içindeki güvenlikli veri merkezlerinde saklanacağını, bakanlığın sistemi sürekli olarak denetleyeceğini bildirdi.