İkinci el otomobil borsasındaki hareketlilik ve pandemik sürecin de etkisiyle dolandırıcılara gün doğdu. Pek çok dolandırıcılık olayının yaşandığı süreçte, ikinci el araç satın almayı planlayan vatandaşların dikkatli olması gerekiyor. Özellikle de kapora konusundaki uyarıların dikkate alınması gereken durumda vatandaşları nasıl bir süreç bekliyor? İşte detaylar...

DÜŞÜK FİYATLARA İLAN KOYUYORLAR

Konuya ilişkin olarak konuşan Halit Karaaslan, oto galerici olarak görev yapmasının etkisiyle pek çok dolandırıcılık vakasına tanık olduğunu anlattı.

Karaaslan, "İstanbul'dan bir kişi ilana daha düşük fiyatlara araba ilanı koyuyor ve başka bir ilden bir alıcı da bu fiyatı görünce kapora ödeyecek olan kişilerden kaporaları toplayarak kayboluyorlar." dedi.

DÜŞÜK FİYATLARLA KAPORALARI TOPLAYIP KAÇIYORLAR

Karaaslan, aracı fiziken görmenin önemini vurgulayarak, "Böyle bir sürü düşük fiyat göstererek ilan açıyorlar ve kaporaları toplayarak ortadan kayboluyorlar. Alıcıların dikkat etmesi gereken en önemli konu aracı görmeden kapora vermemek ve aracı ekspertize sokmaktır." ifadelerini kullandı.