CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) başına getirilmesinin ardından büyük bir işçi kıyımı yaşandı. Seçim vaatlerinde kimsenin işine son verilmeyeceğini öne sürmelerine rağmen İBB tarafından verilen hiçbir söz, hiçbir vaat yerine getirilmedi.

EYLEM BUGÜN BAŞLADI

İBB'nin 26 iştirakında çalışan 11 binin üzerinde kişi, söz verilmesine rağmen işten çıkarıldı. İşten çıkarılan vatandaşlardan oluşan bir grup ise bugün sabah saatlerinde Ankara'ya geçiş yapıp CHP Genel Merkezi binasının önünde toplanarak eyleme başladılar. 

Nerede namus, şeref sözü veren Kılıçdaroğlu?

Vatandaşlar dün yaptıkları açıklamada İstanbullulara tekrar hizmet etmek istediklerini söyleyerek haklarını aramaya başlayacaklarını bildirmişlerdi. Eylemi bugün başlatan grup, 'Nerede namus şeref sözü veren Kılıçdaroğlu?' ve 'Her şey çok güzel olmadı' pankartlarıyla Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu'na seslendiler.

İBB'NİN CUMHURBAŞKANI DÜŞMANLIĞI

Tazminatlarını dahi alamadan işlerine son verilen vatandaşlardan bir tanesi, 15 yıl boyunca görev yaptığı İBB'den, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım ile fotoğrafları olduğu gerekçesiyle atıldığını söyledi. 

Hiçbir açıklama yapılmadan işine son verildiğini söyleyen İBB mağduru, "Biz rezil olduk. Dört aydır çalışmıyorum. Yasak olduğu halde bizi işten attılar. Kılıçdaroğlu bize söz vermişti haksız yere işten atılırsak bizleri geri işimize aldıracağını belirtmişti. Bu nedenle buraya geldik." dedi.