Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) yeni bir skandalı ortaya çıktı. CHP bu kez basın özgürlüğüne de taş koydu. CHP'ye yakın olmasıyla bilinen Halk TV, Twitter üzerinden yayınladığı bir haberde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) pandemik süreçteki başarısızlığını ortaya koydu.

ADETA BALIK İSTİFİNDE YOLCULUK YAPILIYOR

Yayınlanan fotoğrafta, İstanbul'daki toplu taşıma araçlarından bir kesite yer verildi. Fotoğrafta vatandaşların adeta ağa yakalanmış balıklar gibi dip dibe yolculuk yaptığı görüldü. Söz konusu haber, "Türkiye'nin Wuhan'ı bu halde!" başlığıyla saat 21:17'de yayınlandı.

2 saat 22 dakika sonra başlığı değiştirdiler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki İstanbul Elektrik Tramvay Tünel İşletmesi'ne (İETT) bağlı olan metro hattında çekilen fotoğraf, söz konusu başlıkla yayınlandıktan 2 saat 22 dakika sonra başlık değiştirildi ve suç iktidara atıldı. Yeni başlıkta, "İktidarın ekonomi politikası ve bunun toplu taşımaya yansıması" ifadelerine yer verildi.

Halk TV'nin konuya ilişkin açıklaması

CHP yandaşlığı ile bilinen Halk TV, haberin başlığında neden değişiklik yaptıklarını açıkladı. Bu bağlamda, CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, haber başlığının değiştirilmesi hususunda yoğun baskı yaptığı, bu sebeple Halk TV'nin başlığı değiştirerek suçu iktidara attığı öğrenildi.