Hakimler ve Savcılar Genel Kurulu'nda son dakika gelişmesi! Kurul tarafından alınan karara göre, 11 hakim ve savcının meslekten ihraç edildi. Bahsi geçen hakim ve savcıların Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı olduğu öğrenildi. 

FETÖ İLE İLİŞKİLERİ TESPİT EDİLDİ

HSK Genel Kurulu'nda FETÖ ile bağlantısı olduğu anlaşılan hakim ve savcıların durumuna ilişkin bir görüşme yapıldı. Yapılan görüşmede, savcılık soruşturmalarında elde edilen sonuçlar, çözümlenen ByLock içerikleri, FETÖ'nün mahrem imamlarına ait operasyonel hatlarla iletişim ve HSK müfettişlerinin tespitleri ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlananların anlatımları da göz önünde bulunduruldu.

Bütün bunlar göz önüne alındıktan sonra 11 hakim ve savcının, FETÖ terör örgütü ile bir bağlantısı, iltisakı ve münasebeti olduğu sonucuna varıldı. Söz konusu 11 hakim ve savcının meslekten ihracına karar verildi.

15 Temmuz'dan sonraki süreçte 4 bin 500'den fazla ihraç kararı

FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirdiği darbe girişiminden sonraki süreçte HSK, 4 bin 500'den fazla hakim ve savcının FETÖ üyesi olduğu öğrenilmiş, bu kişilerin meslekten ihraç edilmesine karar verilmişti.