Hizb-ut Tahrir Türkiye'nin yaptığı “Rasulullah’a Hakaret Affedilmez” başlıklı basın açıklaması İstanbul Fatih’teki Saraçhane parkında gerçekleştirildi.

Cuma namazının hemen ardından düzenlenen basın toplantısına yüzlerce müslüman katıldı. Katılanlar, koronavirüs tedbirlerini almayı da ihmal etmedi. 

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun 2015 yılından sonra 2 Eylül 2020 de ikinci kez Rasulullah’a hakaret içeriklerini yayınlaması basın açıklamasıyla protesto edildi.

SALAVATLAR VE TEKBİRLERLE BAŞLADI

Köklü Değişim İstanbul Temsilcisi Muhammed Emin Yıldırım’ın başlayan programın ilk bölümünde tekbir ve salavatlar çekildi.

Ardından Köklü Değişim Dergisi yazarlarından Musa Bayoğlu, “Rasulullah’a Hakaret Affedilmez” başlıklı basın açıklamasını okudu.

MACRON ÇANAK TUTMUŞTU

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, söz konusu hakaret içerikli karikatür için, "basın özgürlüğü" kılıfını uydurmuştu. Buna karşılık Musa Bayoğlu, Macron ve bu ahlaksızlığa sessiz kalan, yalnızca kınamakla yetinen İslam ülkeleri liderlerini eleştirdi.

FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜNÜN YANI SIRA 'KÜFÜR ÖZGÜRLÜĞÜ'

Bayoğlu, "Fransa bu davranışı ile hem Müslümanlara yönelik psikolojik baskıyı artırmak istiyor hem de fikir özgürlüğünün yanı sıra daha önce pek duyulmayan "küfür özgürlüğü" yaymak istiyor. Küfür özgürlüğü kavramı ile Fransa, İslam’dan çıkan mürtetlere medyaya çıkarıyor, kitap yazdırıyor ve dinine sırt çevirmiş bir gençlik oluşturmak istiyor. Küfür özgürlüğün kavramını ilk olarak pazartesi günü Macron Beyrut'taki konuşmasında zikretmiş, sonra medya bu konuyu işlemişti. İşte küstah Fransa hem İslam’a karşı kamuoyu oluşturmak hem de Müslümanlara karşı baskı kurmak için bu hain planlarını devreye koyuyor." ifadelerini kullandı.

'BU KAÇINCI ALÇAKLIK?'

Konuşmasının devamında müslümanlara seslenen Bayoğlu, "Ey Müslümanlar! Bu kâfirler tarafından tezgâhlanan kaçıncı alçaklık? Bu İslam ümmetini aşağılamak için hazırlanmış kaçıncı plan? Bu bir fikir özgürlüğü müdür? Yoksa bir meydan okuma mıdır? 5 yıl önce çizilmiş karikatürleri bir kez daha yayımlamak, İslam'a ve Müslümanlara saldırı değil midir? Evet, bu apaçık bir meydan okumadır." dedi.

'ALLAH'TAN KORKUN'

Yöneticilere seslenerek konuşmalarını noktalayan Bayoğlu'nun ifadeleri şu şekildeydi:

"Allah’tan korkun ey yöneticiler! Bugün değilse ne zaman harekete geçeceksiniz? Allah Rasulünü korumazsanız Allah aşkına kimi koruyacaksınız?  Somut bir adım atmazsanız bunun hesabını Allah’a nasıl vereceksiniz?"

'SİZLER ÜMMETE ÖRNEK OLMALISINIZ'

Ey ümmetin alimleri, kanaat önderleri, yazarları, aydınları Allah için bugün hakkı haykırın! Allah Rasulüne dün olduğu gibi bugünde tüm gücünüzle sahip çıkın! Siz Allah’tan en fazla korkanlar olmalı ve ümmete örnek olmalısınız! Bilin ki haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır."

 Basın açıklamasının ardından, meydanı dolduran Müslümanların birlikte tekbir ve salavat nidaları ile program sona erdi.