Hepsiburada'nın sermayesinin yüzde 65,4'üne karşılık gelen A ve B sınıfı hisselerin satın alınması için Doğan ailesi üyeleriyle dün anlaşma imzalandığı öğrenildi.

Kaspi'nin 1,13 milyar doların 600 milyon dolarını anlaşmanın kapanışında, 526,9 milyon dolarını ise kapanışın ardından 6 ay içinde ödeyeceği bildirildi.

Dün hisseleri 2,2 dolardan kapanan Hepsiburada'nın piyasa değeri LSEG verilerine göre 707 milyon dolar seviyesindeydi. Satışla ortaya çıkan değerleme 1,7 miyar dolarla piyasa değerinin yaklaşık 2,5 katına denk geliyor.

Kaspi CEO’su Mikheil Lomtadze anlaşmaya ilişkin, "Kazakistan ve Türkiye'deki KOBİ'lerin ve girişimcilerin, ülkelerimiz arasındaki yeni fırsatlardan faydalanacağına inanıyoruz. Her iki şirket de kendi markalarını ve organizasyon yapılarını sürdürecek" dedi.

Hepsiburada'nın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan ise "Hepsiburada, Kazakistan'ın en büyük grubu Kaspi ile heyecan verici bir geleceğe adım atıyor. Hepsiburada gibi NASDAQ’ta işlem gören ve müşterilerinin hayatlarını yenilikçi çözümlerle iyileştirmeyi hedefleyen Kaspi, Hepsiburada’nın tüm potansiyelini ortaya çıkarabilecek en uygun ortak olarak öne çıkmaktadır" ifadelerini kullandı.