Siber güvenlik uzmanları, Android platformunda kullanıcıların güvenliğini tehdit eden ve kredi kartınızdan izinsiz bir biçimde para çeken uygulamalar listesi hazırladı. Bu listede, daha önce kullanmış olduğunuz veya halen kullandığınız farklı uygulamalar yer alabilir. Bu sebeple yayınlanan listeyi kontrol etmenizde ve telefonunuzda bulunup bulunmadığına göz atmanızda fayda var.
 
Listelediğimiz bu uygulamaları derhal silmelisiniz Son aylarda yaşanan siber saldırılar ve kullanıcıların veri gizliliğini ihlal eden uygulamaların varlığı kullanıcıları endişelendiriyor. Uygulamalardaki ve işletim sistemlerindeki güvenlik açıklarından faydalanan, bunun yanı sıra yine Android kullanıcılarının dikkatsizliğinden yararlanan bir takım uygulamalar hem kişisel verileri çalabiliyor hem de maddi zarar oluşturabiliyor.

Siber güvenlik uzmanları tarafından yayınlanan bu uygulama listesinde, Instagram üzerinden profil fotoğrafı indirebileceğiniz uygulamalardan, basit not tutma ve el feneri uygulamalarına kadar masum görünen birçok farklı uygulama mevcut. Bu anlamda, uygulamanın amacı ve boyutu ne olursa olsun, güvenilir olup olmadığını kontrol etmenizde yarar var.
 
İşte kredi kartınızdan para çeken o uygulamalar:
 
1. High
 
2. Speed Camera
 
3. Smart Task Manager
 
4. Flashlight+

5. K-Dictionary
 
6. Quick Note
 
7. Currency Converter
 
8. Joycode 9. EzDica 10. Instagram Profile Downloader 11. Ez Notes 12. A Calculator

 

 

KAYNAK:www.yeniakit.com