Bundan 8 yıl önce ilkokul son öğrencisi Hatice Çiftçi, son olarak etüt merkezinden çıkarken görülmüş, ardından ormanlık bir alanda kızın cesedine ulaşılmıştı. Çiftçi'nin katilini arama çalışmaları 8 yıl sürmüş, katilin İzmir'de bir kavgaya karışmasıyla kan izleri eşleşmiş; bu doğrultuda polisler kimliğini tespit ettiği Veli K.'yi yakalamıştı.

İki kişiye daha tecavüz etmiş

Hatice Çiftçi'yi etüt merkezinden çıktığı esnada arabasına bindirip götürdüğünü, alkol içirmeye çalıştığı, kız alkol almayı reddedince ormanlık alanda tecavüz edip öldürdüğünü itiraf eden Veli K.'den kan donduran bir itiraf daha geldi. Adamın itirafları doğrultusunda iki kişiye daha tecavüz ettiği öğrenildi.

YAPTIKLARINI SOĞUKKANLILIKLA ANLATTI

İzmir'den Konya'nın Akşehir ilçesine getirilen zanlı, sorguda büyük bir soğukkanlılıkla yaptığı canilikleri anlattı. Veli K., olay günü Hatice Çiftçi'yi etüt merkezinin önünde gördüğünü, ardından kendisini eve bırakma teklifiyle arabasına aldığını söyledi.

Çantasının ipiyle boğdu

Veli K. olay esnasında alkol aldığını, Hatice'ye de alkol teklifinde bulunduğunu itiraf ederek, "Ona da teklif ettim içmedi. Zorla içirdim. Issız bir köy yoluna girdim. Arabayı kenara çekip onunla birlikte olmak istedim. Onu da kabul etmedi. Zorla birlikte olmaya çalıştım. Ağladı. Uzun süre susmadı. Asker tipi çantamın ipiyle boğdum. Cesedini de yolun karşısındaki bahçenin içerisine bıraktım." dedi.

DİĞER TECAVÜZLERİ DE İTİRAF ETTİ

Veli K.'nin, 2007'de Antalya'da yaşarken 17 yaşındaki bir kıza tecavüz ettiği ve İzmir'e kaçtığını, 2012 yılında Hatice'ye tecavüz edip öldürmesinin ardından Antalya'ya kaçtığını ve bir yıl sonra başka bir kadına daha tecavüz edip tekrar İzmir'e gittiğini itiraf ettiği öğrenildi.