Yozgat Şefaatli'de 2 çocuğu ve eşiyle ikamet eden 21 yaşındaki Halime Yüksel 14 Ağustos sabahı bitişikteki kayınvalidesinin evinde 4 yaşındaki oğlu ve eşi ile kahvaltı yapmasının ardından önceki bayramdan kalan kurban etlerini kesmeye başladı. 

Saat 10.00 sularında kimseye haber vermeden evine dönen Yüksel, yatak odasının kapısını kilitledi, eşinin ruhsatlı tabancasını alıp kendi yatağında uyuyan 3 yaşındaki kızının yanında kendini karnından vurarak intihar etti. 

Ytak odasının kapısını kırarak içeri giren Halime Yüksel'in eşi 34 yaşındaki Mustafa Yüksel, kanlar içinde yerde yatan eşine ulaştı. Yüksel hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı.

AİLESİ İNTİHAR ETTİĞİNE İNANMADI

Defin işlemleri için memleketi Urfa'ya gönderilen Halime Yüksel'in naaşı ailesi tarafından defnedildi. Ailesi, Halime'nin hayatı sevdiğini bildirerek intihar ettiğine inanmadı, soluğu savcılıkta aldı. Olayın araştılmasını istemelerinin ardından Mustafa Yüksel ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

EVLİLİĞİNDE SIKINTISI YOKTU

Yüksel'in ağabeyi Hamit Aydemir, kardeşinin hayatı sevdiğini belirterek bu intiharın şüpheli olduğunu, Yüksel'in asla intihar etmeyeceğini bildirerek, Evliliğinde bir sıkıntısı yoktu diye biliyoruz. Sadece 3-4 sene önce bir kavgaları olmuştu, kocası Halime'yi dövmüştü. "Biz de kızı yanımıza aldık. Yaklaşık 2 ay bizde kaldı. Sonra araya büyükler girdi barıştılar, Halime evine gitti. Başka da bir şey duymadık sonra." dedi.

CENAZEYE BİLE GELMEDİ

Aydemir, Yüksel'in eşi Mustafa'yı yalnızca morgta gördüklerini belirterek, "Urfa'daki cenazeye gelmedi. Gelseydi içimde şüphe kalmazdı inanın. Ailesi başsağlığı da dilemedi. İntihar etmek isteyen kişi kendisini karnından mı vurur? Kafasından vurur, kalbinden vurur. 'Olay sabah oldu' dediler ama ben kardeşimi teşhis ettiğimde hiç kanı kalmamıştı, sapsarıydı. Sanki olay gece olmuştu. Kardeşimden 4 gün sonra da kanser tedavisi gören babamızı trafik kazasında kaybettik. Her şey üst üste geldi." ifadelerini kullandı.

KOCASI NE SÖYLEDİ?

Halime'nin 6 yıllık eşi Mustafa Yüksel, 2 gündür hastanede yattığını, cenazenin de bu zaman diliminde gerçekleştiğini bildirerek, Kardeşlerim gitti cenazeye. Kurban Bayramı'nda ağabeyinin yanına götürmüştüm. Benim bıraktığım eşim değildi. Solgundu. Ne yaşadı, ne etti bilmiyorum. Tedirgindi. Bir şey saklıyormuş gibiydi. Huzursuzdu." dedi.

'NE SAKLIYORDU BİLMİYORUM'

Yüksel'in ifadeleri şu şekilde:

"Benim eşime olan güvenim tamdı. Eşim son 5-6 aydır telefonunu hiç ortalarda bırakmamaya başladı. Şifre koymaya başladı. Çocuklar internete giriyor diye koyduğunu söylemişti. Ne olduysa Kırıkkale'de oldu. Birileriyle mi tanıştı, birileri ona şantaj mı yaptı bilmiyorum. Telefonu inceleniyor ne olduysa orada çıkacak ortaya. Biz mutluyduk. Çocuklar yetim, ben yarım kaldım."