Son dönemlerde vaka sayılarında gözlenen artış vatandaşların gözünü korkutmuştu. Öte yandan salgının başlangıcında tedbir amaçlı alınan sokağa çıkma yasağı uygulaması kararının tekrar yürürlüğe geçirilip geçirilmeyeceği de vatandaşların merak ettiği bir konu haline geldi. Vatandaşlar sık sık, "Haftasonu sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı?", "Sokağa çıkma yasağı ne zaman?" gibi soruların cevabını arıyor. Haberimizin detaylarında, sokağa çıkma yasağıyla ilgili olarak son gelişmeleri takip edebilirsiniz.

BAKAN FAHRETTİN KOCA'NIN AÇIKLAMALARI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz hafta düzenlenen Bilim Kurulu toplantısında şu açıklamalara yer vermişti:

"Dünyada sokağa çıkma yasağıyla ilgili benzer kısıtlamalardan uzak kalındığını, bu uygulamaların tercih edilmediğini biliyoruz. Özellikle Türkiye'de sokağa çıkma gibi bir yasağın şu an söz konusu olmadığını ve Bilim Kurulu'nun da öyle bir önerisinin olmadığını söyleyebilirim. İnsandan insana geçen bu virüsün yakın temasla geçtiğini bildiğimiz için maske ve mesafeyi çok söylüyoruz. Ama bulaşın önlenmesinin en kısa yolu mesafe, mesafenin korunmadığı yerde maske. Basit 2 uygulama ile sonuç alındığını biliyoruz."

Türkiye'de şimdilik sokağa çıkma yasağı uygulamasının gündemde olmadığını belirten Koca, virüsün yayılmasını engellemek adına vatandaşların tedbirli olması gerektiğini belirterek mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyum gösterilmesini tavsiye etti.