NASA, bu dönemde uydu sistemleri, GPS ve internet gibi sistemlerde haftalarca süren kesintiler oluşabileceği konusunda uyardı. 

NASA’nın Uzay Hava Programı Direktörü Jamie Favors, güneş maksimumu sırasında güneş lekelerinin ve güneş aktivitelerinin sayısının arttığını söyledi. Bu artış Güneş'i incelemek için bir fırsat olsa da Dünya üzerinde etkisi de olacak. İnsanlar üzerinde direkt bir etkiden söz etmeyen uzmanlar internet kesintileri konusunda acil uyarıda bulundu.

NASA, güneş maksimumunun 12 ay daha sürebileceğini dile getirdi. Bu dönemin dünya üzerine direkt bir etkisi bulunmasa da kullandığım bazı sistemlere etkisi oluyor. Bunlardan bizi en çok ilgilendiren ise gündelik yaşamımızın vazgeçilmezi olan internet.

Güneş maksimumunun ortasında ise güneşin yüzeyinde en çok güneş lekesi görülür ve en şiddetli uzay hava olayları bu dönemde gerçekleşir. Neyse ki, güneş fırtınaları insanlar için doğrudan tehlike oluşturmuyor, ancak uydu sistemleri ve Dünya üzerindeki enerji şebekeleri üzerinde ciddi etkileri olabilir.

Daily Mail'de yer alan habere göre; Hindistan IISER Kalküta Uzay Bilimleri Mükemmeliyet Merkezi'nden Dr. Dibyendu Nandi de güneş lekelerinin yüksek olduğu dönemlerde, güneş fırtınalarının güçlü manyetik alan değişimlerine neden olarak enerji şebekelerini devre dışı bırakabileceğini söyledi. Ayrıca, alçak dünya yörüngesindeki uyduların da zarar görebileceği konusunda uyardı.

2021 yılında yayınlanan bir çalışmaya göre, şiddetli bir güneş fırtınası, interneti haftalarca felç edebilir. Özellikle deniz altı iletişim kabloları, elektromanyetik dalgalanmalara karşı savunmasız olabilir. Fiber optik kablolar bu dalgalanmalardan doğrudan etkilenmese de, kablo üzerindeki sinyal güçlendiriciler devre dışı kalabilir.