27 Ağustos 2019 tarihinde Denizli'nin Pamukkale ilçesinde yaşanan olayda, boşanma aşamasında olduğu eşi 23 yaşındaki Hafize Kurban'ı, boynundan bıçaklayarak ölümüne sebep olan Uğur Kurban hakkında, "tasarlayarak eşi öldürme", "kasten yaralama", "kişisel verilerin kaydedilmesi" ve "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçlarından dava açılmıştı.

Bir önceki duruşmada ağırlaştırılmış müebbet cezası istendi

Bir önceki duruşmada sanık Uğur Kurban hakkında, cumhuriyet savcısı tarafından "tasarlayarak eşi öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti. Uğur Kurban'ın yargılanma süreci bugün devam etti.

 

SANIK AVUKATI EK SÜRE TALEP ETTİ

Salgın adına alınan tedbirler doğrultusunda Denizli 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Sanık Uğur Kurban, duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatının da yer aldığı duruşmaya Maktul Hafize Kurban'ın yakınları ve avukatları katıldı.

Ek süre talebinin ardından duruşma 5 Kasım'a ertelendi

Sanık Uğur Kurban'ın avukatı, halihazırda cezaevinde bulunan müvekkili ile görüşemediği için savunmayı hazırlayamadığını, bunun için ek bir süre talep ettiğini belirtti.

Mahkeme heyeti, ek süre talebini kabul ederek sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti ve duruşmayı 5 Kasım tarihine erteledi.