5 Ocak sabahı kaldığı yurttan ayrılan ve o günden beri kendisinden haber alınamayan 21 yaşındaki Gülistan Doku için arama çalışmaları 3 gün önce yeniden başlatıldı. Sosyal medya platformunda sürekli olarak gündem olan Gülistan Doku, ekipler tarafından aranıyor. 

ARAMAR 225 GÜN BOYUNCA SÜRMÜŞTÜ

18 Ağustos tarihinde son bulan aramalara 225 gün boyunca devam edilmiş, AFAD Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ekiplerinin yanı sıra 9 ilin büyükşehir belediyeleri, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve AFAD gönüllüleri dahil olmak üzere 542 personelle yapılmıştı.

Aramalarda 10 ROW cihazı, 88 araç, 3 arama köpeği, 6 drone, 4 sonar, 38 bot kullanılmış, buna rağmen Uzunçayır Baraj Gölü'nde ve karada yapılan arama çalışmaları sonuçsuz kalmıştı.

45 KİŞİLİK EKİP TARAFINDAN ARANIYOR

14 Ekim günü yeniden başlatılan arama çalışmalarına Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı'ndan 20'si dalgıç olmak üzere 45 kişilik profesyonel ekip eşlik ediyor.