Halk müziğinin sevilen sesi Şükriye Tutkun “Yüzyılın Türküleri” konseriyle Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde dinleyicisiyle buluştu. İlahi ve tasavvuf sanatçısı Abdurrahman Önül, Kalbi Antep’te duygu dolu sesiyle yüreklere dokundu.

Gaziantepli seyirciler, Gaziantep Devlet Tiyatrosu Şehitkamil Sahnesi’nde, Trabzon Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen 2 perdelik tiyatro oyunu “Otoban Köpekleri” ile sıra dışı bir hikâyeye tanıklık etti.

Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen 2 perdelik bale “Muhteşem Gatsby”, dönem ruhunu en güzel örneklerle anlatarak; müzikleri, dansları, dekor ve kostümleri ile sahneye 1920’li yılları taşıdı.

Türk sinemasının usta oyuncusu Serdar Gökhan, Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’ndeki söyleşide Yeşilçam anılarıyla sinemaseverlerle buluştu. Hayranlarının yoğun ilgi gösterdiği söyleşide Serdar Gökhan, anlattıklarıyla Yeşilçam dönemine ışık tuttu.

Gaziantepliler Kalbi Antep’te, Akademisyen İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu’nun “Dosta Doğru” programıyla maneviyat dolu bir gece yaşadı. 

ÇOCUKLAR İÇİN FESTİVAL

Festival Park’a kurulan birbirinden renkli aktivitelerin, atölye çalışmalarının, sahne gösterilerinin, tiyatroların, oyun alanlarının ve daha birçok etkinliğin yer aldığı “Çocuk Köyü” misafirlerini ağırlamaya devam etti. Çocuklar festivalin altıncı gününde “Meddah Gösterisi” ve çocuk tiyatrosu "Maysa ve Bulut” ile gönüllerince eğlendi.

Festival kapsamında gerçekleşen “Tursak 20. Çocuk Filmleri Festivali” de miniklerle buluşmaya devam etti. “Benim Tatlı Diş Perim”, “Benim Uçan Dev Maceram” ve “Süper Maymun Shimmy” filmlerini seyreden çocuklar, Fester Abdü ile “Dijital Medya İçerik Atölyesi” ve Hilal Anay ile “Oyunculuk Atölyesi”nde yeni bilgi ve beceriler edindi.