Fujifilm Healthcare Türkiye ana sponsorluğunda bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Türkiye-Japonya Sağlık İş Forumu, sağlık sektöründe önemli iş birliği ve fikir alışverişine sahne oldu. DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) ve JETRO (Japan External Trade Organization) destekleriyle düzenlenen forum, sektörün önde gelen isimlerini bir araya getirdi. Forumun ana sponsoru Fujifilm Healthcare Türkiye’nin yanı sıra Sompo Sigorta, Terumo Blood and Cell Technologies, Sysmex Türkiye, Sojitz Corporation ve Hitachi gibi firmalar da etkinlikte yer aldı.

“Türkiye – Japonya Sağlık İş Forumu’na katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz”

Fujifilm Healthcare Türkiye Başkanı Hakan Bulut etkinlikle ilgili şunları söyledi: “Türkiye ve Japonya Sağlık İş Forumu’nun Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilmesine katkı sunmaktan büyük gurur duyuyoruz. Bu forum, sağlık sektöründe yenilikçi fikirlerin ve güçlü iş birliklerinin geliştiği bir ortam sağladı. DEİK ve Türkiye-Japonya İş Konseyi başta olmak üzere, etkinliğe katkı sunan tüm panelistlere, Japon firmalarına ve Japonya Büyükelçiliği’ne teşekkürlerimi sunarım. Ayrıca bu başarıda emeği geçen Fujifilm Healthcare Türkiye ekibime de özel bir teşekkür etmek istiyorum. Gelecek yıl yeniden bir araya gelmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Sağlıkta yeni teknolojiler ve yapay zeka öne çıktı 

Etkinlikte, yapay zeka, erken teşhis ve ileri teknoloji sistemlerinin sağlık alanındaki önemi vurgulandı. Katılımcılar, sağlık sektörünün geleceğine dair yenilikçi çözümler ve uygulamaları dinleme fırsatı buldu. Panel ve oturumlarda yapay zeka tabanlı sağlık çözümleri, erken tanı teknolojileri ve ileri tıbbi cihazların geleceği konuşuldu. İki ülke arasındaki güçlü iş birliği potansiyelinin enerji, sağlık ve teknoloji alanlarında yeni fırsatlarla daha da genişletilmesi hedeflendiği forumda, Türkiye'nin sağlık hizmetlerinde müteahhitlik deneyimi ile Japonya’nın finansal güç ve teknoloji yetenekleri bir araya gelerek yeni projeler için bir zemin oluşturdu.