Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ'nün Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulu mahrem yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 2010-2014 yılları arasında mahrem imamlığı yaptığı tespit edilen 13 şüpheli için teknik takip başlatıldı.

Teknik takibin ardından 11 Eylül tarihinde bir operasyon başlatıldı. Şüpheliler operasyon kapsamında gözaltına alınırken, mahrem imamlığı yapan şüpheliler arasındaki Muhammet E.'nin bilgisayarından PKK ve FETÖ işbirliğini tescilleyen bir arşiv çıktı.

1 TB'LİK HARD DİSKTEN ARŞİV ÇIKTI

Şüpheli Silivri'de bulunan evinde gözaltına alındı. Şüpheliye ait 1 terabaytlık hard diskin kardeşinde olduğunu öğrenen ekipler, bahsi geçen hard disk yok edilmeden önce harekete geçti. Disk ele geçirilip Balıkesir Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine gönderildi. Ekipler yaptıkları incelemelerde diskteki PKK arşivini buldu.

PROPAGANDA VİDEOLARI DA VAR

Diskin içinde PKK/YPG ve YPJ'ye ait organizasyon ve toplantıları gösteren birçok fotoğraf ve videoya rastlandı. Öte yandan diskte Türkiye'nin Kürtleri katlettiğine dair iftiraları içeren, İngilizce dilinde hazırlanmış kara propaganda videoları da bulundu.