Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan, "Bugün itibariyle, sezon başında belirlediğimiz yol haritamız kapsamında, Futbol Takımımıza gereken takviyeleri en doğru hamlelerle gerçekleştirdiğimize inanıyoruz. Futbol Takımımızın UEFA kadrosunu da tüm bu çalışmalar doğrultusunda tamamlamış bulunuyoruz." dedi.

Transfer döneminde Ferdi Kadıoğlu'nun Brighton'a rekor transferi ile dikkatleri üzerine çeken Fenerbahçe, yollarını ayırdığı üç futbolcusundan (Luan Peres, Joao Pedro ve Rade Krunic) da zarar etti.

Sabah'ta yer alan habere göreFenerbahçe, yollarını ayırdığı bu 3 isimden 13.41 milyon euro zarar etti.

2022'nin yaz transfer döneminde 5.23 milyon euroya kadroya katılan Luan Peres, bedelsiz olarak Santos'a gönderildi.

Yine aynı dönemde Galatasaray ile transfer yarışına girdiği Joao Pedro'yu Cagliari'den 4.68 milyon euroya transfer eden Fenerbahçe, Pedro'nun da sözleşmesini feshetti.

Son olarak sarı-lacivertlilerin Milan'dan 3.5 milyon euro zrounlu satın alma opsiyonu ile kadrosuna kattığı Rade Krunic ise bedelsiz olarak Kızılyıldız'ın yolunu tuttu.

Fenerbahçe'nin Kızılyıldız ile yaptığı anlaşmaya göre Krunic'in ileride satılması durumunda Sırp ekibi, sarı-lacivertlilere satış bedelinin yüzde 50'sini ödeyecek.