Son olarak milli futbolcu Ferdi Kadıoğlu'nu 30 milyon avroluk bonservis bedeliyle İngiltere'ye gönderen sarı-lacivertliler, Ali Koç döneminde Avrupa'nın önemli kulüplerinin radarına girmeyi başardı.

Sarı-lacivertli kulübün başkanlık koltuğuna 2018 yılında oturan Ali Koç, geride kalan 7 transfer sezonunun 6'sında, en az 1 oyuncuyu yüksek bonservis bedeliyle satarak kulübüne katkı sağladı.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi vitrini olmamasına rağmen bu dönemde Avrupa'nın 4 büyük ligine yüksek bonservis bedeliyle yaptığı oyuncu satışlarıyla ön plana çıktı.

Sarı-lacivertliler, habere konu olan yüksek bedelli satışlardan kasasını şu ana dek 137,1 milyon avro ile doldurdu.

Ali Koç, kulübün başına geçtiği ilk sezonda yüksek rakamlı satışlarını Brezilyalı futbolcular Josef de Souza ve Guiliano ile gerçekleştirdi.

Söz konusu dönemde Josef de Souza'yı 12 milyon avroya El-Ahli'ye satan Fenerbahçe, Guiliano'yu da Al Nassr'a 10,5 milyon avro bonservis bedeliyle gönderdi.

Sarı-lacivertliler, 2018-2019 sezonunda söz konusu 2 transferden kasasına 22,5 milyon avro koydu.

Fenerbahçe, Ali Koç döneminde Josef de Souza ve Guiliano'nun ardından en önemli satışını Eljif Elmas ile gerçekleştirdi.

Genç yaşında çok düşük bir bonservis bedeliyle sarı-lacivertlilere katılan Eljif Elmas, 2019-2020 sezonunda Fenerbahçe'nin 16 milyon avroluk bir gelir elde etmesini sağladı.

Oyuncuyu İtalya'nın önemli kulüplerinden Napoli'ye satan Fenerbahçe, bu transferle Avrupa'nın önemli kulüplerinin dikkatini de çekmeyi başardı.

Fenerbahçe, yüksek bonservisli satışlarına Vedat Muriç ile devam etti.

Çaykur Rizespor'dan kadroya dahil edilen Muriç, 2020-2021 sezonunda Eljif Elmas gibi İtalya'nın yolunu tuttu.

Lazio'ya transfer olan Vedat Muriç, sarı-lacivertlilere söz konusu dönemde 17,5 milyon avro kazandırdı.

Fenerbahçe, Ali Koç döneminde yüksek bonservis bedeliyle satış yapamadığı tek sezonu 2021-2022'de yaşadı.

Bu süreçte kadrosunda büyük revizyona giden sarı-lacivertliler, oyuncu satmayı başarsa da yüksek bonservis geliri elde edemedi.