Gazeteci Fatih Tezcan hakkında sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlarda, "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçundan başlatılan soruşturma tamamlandı. Bu bağlamda gazeteci hakkında 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davada hazırlanan iddianamede, Tezcan'ın birden fazla görsel ve işitsel iletişim aracıyla tehdide yönelik sözler söylediği vurgulandı.

FATİH TEZCAN DAVASININ İDDİANAME İÇERİĞİ

Gazeteci Tezcan hakkında düzenlenen iddianamede, şüpheliyle ilgili "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçundan soruşturma başlatıldığı belirtildi.

İddianamede, "Bahse konu suçla korunmak istenen hukuksal değer, yarar; halkın hayat, sağlık, vücut veya cinsel dokunulmazlığı veya varlığıdır. Suçun maddi unsuru ise halk arasında endişe, korku ve panik yaratmak amacıyla hayat, sağlık, vücut veya cinsel dokunulmazlık ya da mal varlığı bakımından alenen tehditte bulunmaktır" ibaresi yer aldı.

Fatih Tezcan davasının iddianamesinde yer alan ifadeler:

"Tanımlanan suçun oluşması belirli kişi veya kişilerin değil, gayri muayyen kişilerden oluşan kitlelerin tehdide muhatap olması aranır. Belirtmek gerekir ki; bahse konu suçun tamamlanması için madde lafzında belirtilen endişe, korku ve paniğin fiilen gerçekleşmiş olması gerekmez. Tehdidin objektif olarak açıklanan şekle sebebiyet verebilecek nitelikte olması yeterlidir. Tüm bu açıklamalar ve dosya içeriğindeki bilgi ve belgeler nazara alındığında şüphelinin yukarıda açıklanan eylem ile üzerine atılı suçu işlediği anlaşılmıştır."

6 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİ

Tezcan hakkında, "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın iddianamesi İstanbul Anadolu 36. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Mahkeme iddianameyi kabul etti ve duruşma için gün belirledi.

FATİH TEZCAN KİMDİR?

Fatih Tezcan 1976 yılında İstanbul'un Bakırköy ilçesinde doğmuştur. Fatih Tezcan, ilk ve ortaokulun ardından Behçet Kemal Çağlar Lisesi'ni 1993'te İstanbul'da bitirmiştir. Askerliğini 1996-1997 yıllarında sırasıyla Isparta, Çanakkale ve Siirt'te yapan Tezcan, 1999'da, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi bölümünü kazansa da okulun 2.senesinde ailevi ve fikri nedenlerden ötürü okulu bırakmak durumunda kalmıştır.

Fatih Tezcan askerden sonra yoğun bir okuma sürecine başlamıştır. Tezcan, 1999'da Türkiye'nin ilk Online İslamî Platformları'ndan birinde yöneticilik yapmıştır.

2007'de Ortaköy'deki Boğaziçi İlim Erdem Eğitim ve Yardımlaşma Derneği'nin kurucu başkanlığını yapan Fatih Tezcan'ın yazıları internet siteleri, dergiler ve gazetelerde yayınlanmaya başlamıştır.