HDP'nin Diyarbakır İl Başkanlığı önünde PKK tarafından dağa kaçırılan evlatlarına kavuşmak için nöbet tutan aileler, koca bir yılı geride bıraktı. 3 Eylül 2019'da başlatılan oturma eyleminde tam 382 gün geride kalırken, burada bulunan ailelerden 16'sı yeniden evlatlarına kavuştu. 147 aile ise hala evlatlarına kavuşacakları günü bekliyor.

AİLELER CHP'YE TEPKİLİ

Aileler önce kendilerini, ardından HDP'yi ziyaret eden CHP'ye olan tepkilerini ortaya koydular. CHP'nin evlat nöbetini durdurmaya çalıştığını belirten Vedat Kaya'nın babası Şeyhmus Kaya'nın 5 yıldır evladına kavuşmayı bekliyor. Öte yandan o da tıpkı diğer aileler gibi, terörist cenazesine katılan CHP'ye tepkili.

'CHP'YE HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ'

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın, eşi Emine Kaya'ya, "Sen orada oturuyorsun ama PKK oğluna zarar verebilir. O zaman oğlun sana hakkını helal eder mi?" şeklinde bir soru sorduğunu belirten Şeyhmus Kaya, şunları kaydetti:

"Yani orada eylemi bitir, çık git aradan demek istiyor. Ben de arayıp tepki gösterdim. Onlar cezaevlerindeki teröristleri ziyaret ediyor, bizi de kandırıyorlar. Hakkımızı helal etmiyoruz."

Kaya, CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özer ve beraberindeki heyetin aslında HDP'lileri ziyarete geldiğini, formalite icabı çadıra da uğradığını da vurguladı.

'CHP'DEN HİÇ DESTEK GELMEDİ'

Muş'ta üniversite okurken kaçırılan Esra Özkan'ın ağabeyi Ali Özkan, CHP'den yardım istemeye tenezzül bile etmediklerini, CHP'nin samimiyetine inanmadıklarını vurguladı.

CHP'den hiçbir destek gelmediğini belirten Özkan, "Eylemimiz 1 yılı devirdi, gelen giden olmadı. Aksine terörist cenazelerine gittiler. Ülkenin zararına ne varsa destek verdiler. Zaten çadırda onların bu sessizliğine karşı tepki oluşmuştu. Ziyaret sırasında da 'Sizi istemiyoruz' diyerek çadırdan kovdular." dedi.