Geçtiğimiz Cuma günü saat 12.00 sularında Esenyurt Doğan Araslı Bulvarı üzerinde bulunan bir restoranda meydana gelen olayda; restorantın önünü mesken tutan değnekçilerden şikayetçi olan işletme sahibi Oktay Karagöz, sorunun çözülmesini umarak İSPARK'a başvurdu. 

Dükkanın önüne gelerek haraç kestiler

İddiaya göre değnekçiler, mesken tuttukları alanın işgal edilmesine içerleyerek ellerine deynekleri alıp soluğu restoranda aldılar. Dükkan sahibi Oktay Karagöz'den haraç isteyen çete, Karagöz'ün cevabının olumsuz olmasının ardından ortalığı birbirine kattılar.

Mekanı taşlayıp iş yeri sahibini dövmeye kalktılar

Değnekçi grup önce mekanı taşladı, ardından iş yeri sahibini dövmeye çalıştılar. Saldırıya uğrayan Oktay Karagöz ise durumu polis ekiplerine bildirdi. Bölgeye gelen ekipler, değnekçi grubu kıskıvrak yakalayıp polis merkezine götürürken Karagöz de karakola gidip değnekçilerden şikayetçi oldu.

MÜŞTERİLERDEN DE USULSÜZ PARA ALDILAR

Restoranın müdürü, 6-7 kişilik grubun gelip iş yerine ve patronlarına saldırdığını söyleyerek, "Biz bu mekanı geçtiğimiz yıl kasım ayında açtık. Bir grup bizden gelip haraç almak istedi biz buna müsaade etmedik. Daha sonra mekanın önündeki alanı otopark gibi kullanıp gelen müşterilerde usulsüz ücret almaya başladılar. Biz buna da izin vermeyip İSPARK'a başvurup bu alanı kiraladık. Tabi bu durum işlerine gelmedi." dedi.