Festival kapsamında; İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde, Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu tarafından gerçekleşen Türkülerden Gönüllere konserinde, solistler Kağan Alptekin, Nahide Saygün Akkal ve Pelin Karakuş dinleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. Fuat Çerkezoğlu, İsrafil Daştan, Ertuğrul İmamoğlu ve Mevlüt Merdoğlu Kültür Yolu Festivali Aşıklar Sahnesi’nde Tasavvuf müziği sanatçısı Halil Necipoğlu ise Üç Kümbetler Millet Bahçesi Etkinlik Alanı’nda

Erzurumlularla buluştu.

Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen Kadınlar Filler ve Saireler tiyatro oyunu Erzurum Devlet Tiyatrosu Tiyatro Salonu’nda sanatseverleri bir araya getirdi. 

ÇOCUKLAR İÇİN FESTİVAL

Kültür Koruyucuları Eğitim Etkinlik Atölyesi, Erzurum Müzesi Çocuk Etkinlik Alanı’nda düzenlendi. Atölye’ye Palandöken Aile Destek Merkezi LGS Grubu’ndan çocuklar katıldı.

Önce Erzurum Müzesi’ni gezen çocuklara kültür varlıklarının önemi anlatıldı. Daha sonra, atölye çalışmasına katılan çocuklar tarihi mirası koruma yollarını öğrendiler. Kültür koruyucuları projesiyle çocukların; kültür mirasına sahip çıkan, kültür varlıklarını tanıyan, koruyan bilinçli bir birey olarak kültür koruyucusu olmaları hedefleniyor.

Olimpiyat Parkı’na kurulan birbirinden renkli aktivitelerin, atölye çalışmalarının, sahne gösterilerinin, tiyatroların, oyun alanlarının ve daha birçok etkinliğin yer aldığı “Çocuk Köyü” minik misafirlerini ağırlamaya devam etti. Festivalin altıncı gününde çocuklar, Meddah Gösterisi ve çocuk tiyatrosu “Ege ile Gaga”yla eğlenceli saatler yaşadı.