Azerbaycan ordusunun sahadaki başarısında büyük rol oynayan Bayraktar TB2 İHA ve SİHA'lar, Ermenistan'ın korkulu rüyası haline geldi. Ermenistan ordusunun zayiatı şu ana kadar 2 milyar dolardan fazla olduğu tespit edildi. Bu zayiatın yarısında, Türk Bayraktar TB2 İHA ve SİHA'ların payı var.

Sahada başarılı olamayan, her daim bozguna uğrayan taraf olan Ermenistan, NATO'ya komik bir başvuruda bulundu. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan'ın Türkiye yapımı Bayraktar TB2'leri kullanmaması için NATO'ya başvuru yaptı. 

ERMENİSTAN'DAN KOMİK BAŞVURU GEREKÇESİ

İnsanları tatlı uykularında vuran, bebekleri öldüren kalleş devlet Ermenistan, Dağlık Karabağ bölgesinde Bayraktar SİHA'ların kullanılmaması için NATO'ya yaptığı başvurda, söz konusu SİHA'ların sivilleri vurduğu gibi komik bir yalana sarıldı. 

Başbakan ve Cumhurbaşkanı yalanlara sarılıyor

Gerçeklerle alakası olmayan bir başvuru yapan Ermenistan'da Başbakan Paşinyan, fırsatını ne zaman bulsa Türkiye'yi kışkırtıcı olmakla suçluyor. Öte yandan Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan da son dönemlerde SİHA'ların sivilleri vurduğu yalanını yaymaya çalışıyor.