Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyol Projesi yeni etap açılışı programına video konferans ile katılım gösterdi. Canlı yayında önemli açıklamalar yapan Erdoğan'ın ifadelerinden satır başları:

 

MEDENİYET YARIŞI

Konuşmasında otoyolun ülkeye hayırlı olması dilekleriyle başlayan Erdoğan, yolun medeniyet olduğunu, bu yollara sahip olan bir ülkenin medeniyet yarışında kolay kolay yakalanamayacağına dikkat çekti. Yolların 2 x 4 şeklinde olduğunu da vurgulayan Erdoğan, "1915 Çanakkale Köprüsü'nün de içinde olduğu projemizi tamamladığımızda Marmara ve Batı Anadoluyu Otoyol kuşağıyla donatmış olacağız." dedi.

YAKITTAN TASARRUF ETME İMKANI

Erdoğan'ın ifadeleri şu şekilde:

Böylece bayram, tatil gibi dönemlerde onlarca kilometreyi bulan araç trafiği tarihe karışacaktır. Buradan edeceğimiz tasarruf 595 milyon liralık bir rakamı bulacaktır.

Asırlık uyanışı önleme gayretindeler

Türkiye'yi geniş bir alanda siyasi, askeri ve ekonomik olarak verdiğimiz mücadelenin başarıya ulaşması çok önemlidir. Bu anlamdaki ülkemizin her adımını engelleme niyetinde olanların işte bu yürüyüşü rayından çıkarma niyeti, asırlık uyanışımızı önleme gayreti vardır. Milletimiz her saldırıda istiklal ve istikbaline sahip çıkma iradesini ortaya koymuştur. Bu irade nesilden nesile devam edecektir inşallah.

Kesintisiz saldırılarla Türkiye ekonomisini hedef aldılar

Son 10 yıldır hedef alındığımız kesintisiz saldırılar esasen ekonomimizi hedef almıştır. Koronavirüs işte böyle bir dönemde dünyanın başına gelmiştir. Ve Türkiye hamdolsun bundan da en az etkilenen ülkeler arasında yer almıştır.