CHP'ye ait olan birçok il ve ilçede yaşanan çevre kirliliği, içme suyu, kötü koku ve altyapı problemlerine bir türlü çare bulamayan belediyelerin vatandaşa verdiği zarar hususunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimat verdi. CHP'li belediyelerin çözüme ulaştıramadığı, aynı zamanda da kaynağı olduğu problemlerin çözülmesi için hükümet düğmeye bastı.

İnşaat ve rehabilitasyon çalışmalarının protokolü imzalandı

Bodrum'un yeniden yaşanılabilir hale getirilmesi için talimat veren Erdoğan, bu hususta ültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u görevli kıldı.

Ersoy'un yaptığı duyuruya göre, Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Torba ilçe merkezi, Torba oteller bölgesi, Kızılağaç, Yalı, Çiftlik ve İçmeler mahallelerini kapsayan kanalizasyon şebekeleri, terfi merkezleri, deniz deşarj hatları ve yağmur suyu iletim hatlarına kadar uzanan kapsamlı inşaat ve rehabilitasyon çalışmalarının protokolü imzalandı.

2021 sonuna doğru yetişecek

Konuya ilişkin açıklama getiren Ersoy, "Toplamda 200 milyon artı KDV'ye mal olacak ve tamamı Bakanlığımızca karşılanacak projeyi, 2021 sonunda hizmete yetiştirmeyi planlıyoruz." dedi.

İZMİR'DE DURUM İÇLER ACISI GÖRÜNÜYOR

İzmir'in Foça ilçesinde vatandaşlar, belediyenin bir türlü çözemediği su sorunundan illallah etti. Son olarak İZSU'nun 20 saat su kesintisi olacağını söylemesinin ardından ancak 55 saatte su verebilmesi, vatandaşları çığırından çıkarttı. Ertesi gün ise suların tekrar kesilmesi, CHP bünyesindeki belediyelerin vasat çalışma prensiplerini bir kez daha gözler önüne serdi.

Muğla'da da durum farklı değil

Muğla'nın Milas ilçesi İkizköy mahallesinde geçtiğimiz haftalarda yaşanan su kesintileri nedeniyle vatandaşlar, tankerlerdeki artezyen sularıyla yaşamını sürdürmeye çalışıyordu.