Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Beş ay sonra ata toprağım Rize'de olmaktan memnuniyet duyuyorum. Köküm sensin, dalım sensin, evim sensin, yolum sensin, gönlüm sensin, dilim sensin. Rabb'im vermiş seni bize ömrüm sana feda Rize. Köküm olan, dalım olan, evim barkım yolum olan, gönlümden ve dilimden düşmeyen Rize'yi bugün bir kez daha sevgiyle selamlıyorum. Rize'yle bizim aramıza kimse giremez. Gönülden gönüle giden şu gizli yolu kimse yıkamaz. Rize her zamanki gibi maşallah evladını yine aşkla bağrına basıyor. Rabb'im muhabbetimizi arttırsın diyorum. Sevgili kardeşlerim Rize'ye dün öğleden sonra geldik. Hem sizlerle kucaklaşalım hem de inşaatı tamamlanan eserlerin toplu açılışını yapalım istedik.
Rize'ye hizmet bizim ev ödevimiz. Bugüne kadar ev ödevimizi hiç aksatmadık.

31 Mart'ta da Rizeli hemşehrilerimiz bize sahip çıktı. Verdiğiniz destek için hepinize teşekkür ediyorum. Rize'yle bağımızda bu can tende oldukça güçlenerek devam edeceğiz. Allah ömür verdikçe Rize ve 80 ilimiz için çalışmaya devam edeceğiz.

Milletimizin teveccühüne layık olmak için gece gündüz koşturuyoruz. Bugün Rize'de afet konutlarının anahtar teslimlerini yapmak için bulunuyoruz.

Sel felaketinde can kayıplarımız oldu. Selde vefat eden kardeşlerimize tekrar Allah'tan rahmet diliyorum. Devlet olarak bayram günü acıyı yaşayan kardeşlerimize devlet olarak evlerinin yeniden yapılacağının sözünü verdik. Afetzede kardeşlerimiz için inşa ettiğimiz evleri bugün teslim edeceğiz.

Rabbim Rize'mize ve ülkemize bu tür acılar yaşatmasın. Rize'de sadece afet bölgesinde çalışmadık. Şehrin birçok noktasında kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirdik.

Yeni sıcak, güvenli yuvalarının kardeşlerime hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.

Çevre ve şehircilik alanında bugün Rize'mize 855 milyon liralık bir yatırımı kazandırmış oluyoruz.

Ayder'i çarpık yapılaşmadan kurtardık.

Bunu söyledim diye adeta kıyamet koptu. Bunlar Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi çok rahatsız oldu. Borçlarının hatırlatılması CHP'yi ciddi manada tedirgin etti. Öyle ki dengeleri bozuldu. Muvazeneleri kaydı. Motor su kaynattı. Kendilerini savunma adına söyledikleri sözlerin aslında beceriksizliğini ikrar etmek olduğunu anlayamıyorlar. Borç alınırken dost, ödenirken düşmandır misali. Bunlar da borçlarının üstüne yatmak için abuk sabuk işler yapıyorlar.

Bilhassa CHP'nin Sayın Genel Başkanı her açıklamasıyla kendini ve partisini gülünç durumlara düşüyor. Neymiş? Hükümet mali darbe yapma peşindeymiş. Neymiş? Şayet borçlarını öderlerse CHP'li belediyeler iş yapamaz. Hatta çöpleri bile elleriyle toplamak zorunda kalırlarmış. İyi de CHP'li belediyeler zaten çöp toplamıyor ki. CHP deyince aklına ne geliyor? Çöp, çukur, çamur. Devraldığınız belediyelerde milleti çöp dağlarıyla çamurlarla çukurla tekrar tanıştırmayı başardınız. Kamyonla toplamadığınız çöpleri ellerinizle mi toplayacaksınız?