Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende partililere seslendi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Aziz milletim, AK Parti ailesinin kıymetli mensupları, değerli dava arkadaşlarım, saygı değer hanımefendiler, sevgili gençler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Sizlerin vasıtasıyla 81 vilayetin tamamına buradan selamımı gönderiyorum. Ekranları başında bizleri takip eden kardeşlerime sevgilerimi, saygılarımı gönderiyorum. 

Bugün mutluyuz, gururluyuz. AK Parti ailesi olarak bugün heyecanlıyız. 23. yaşımıza ulaşmanın sevincini yaşıyoruz artık hiçbir şey eksisi gibi olmayacak diyerek bugün 23. yıl dönümümüzü devirdik. 

Kurucularımıza, genel başkanlarımıza, bakanlarımıza, milletvekillerimize, yönetim kurulu üyelerimize, kadın ve gençlik kolları başkanlarımıza, İl Genel Meclis üyelerimize, üyelerimize ve AK Parti'nin bugünlere gelmesinde emeği olan nice isimsiz kahramanlara teşekkür ediyorum. 

Binlerce yıllık bu sevdaya gönül veren bu büyük yolculuğa eşlik eden kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Bugün aramızda olmayan dava ve yol arkadaşlarımızı yad ediyorum. 

Pınarhisar'dan çıktığımız andan itibaren bizi aşkla bağrına basan, girdiğimiz her seçimde, maruz kaldığımız her saldırıda dimdik yanımda duran milletimin her bir ferdine teşekkür ediyorum. 

AK Parti bundan 23 sene önce milletin umudu olarak milletimiz tarafından kuruldu. 14 Ağustos 2001'de biz dalga dalga büyüyen o hareketin tabelasını astık. "Gerekirse kendimiz bedel ödeyeceğiz fakat aziz milletimize bedel ödetmeyeceğiz" demiştik. 

Türkiye'nin kutuplaştığı, Türk siyasetinin kendine çıkış yolu aradığı dönemde ülkemizin kronik sorunlarını çözmeyi vaat ettik. Bir dip dalga hareketi olarak doğan AK Parti çok kısa sürede milyonların umudu haline dönüştü. Gittiğimiz her yerde büyük bir coşkuyla karşılaştık. 

Milletimiz AK Parti'de yıllar sonra kendini gördü. Kuruluşumuzun üzerinden sadece 14 ay geçmişken ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendik. Milletimize karşı görevlerimizi hakkıyla yerine getirmenin çabasındayız. 

Aşkla çalışan yorulmaz, bize pes etmek yakışmaz diyoruz. Bakınız bu zamana kadar nice engellerle karşılaştık. Bizi üretmekten alı koymak isteyen nice sinsi senaryolarla karşılaştık.

Ankara'nın göbeğinde darbe çığırtkanlığı yaptılar. 367 diye bir şey uydurarak Meclisimizin iradesine vesayet koymak istediler. 

Türkiye ne zaman kendini toplasa ne zaman ekonomide kabuğunu kırmaya çalışsa bir bahane üretip bizi yolumuzdan döndürmeye çalıştılar. Hamd olsun bunların hiçbirine 'Eyvallah' etmedik. Önce Allah'ın yardımı sonra milletimizin duası sayesinde bugünlere geldik. 

Şimdi bugün partimiz 23. yaşını kutluyor. Türkiye'yi nereden alıp nereye getirdiğimizi milletimiz çok iyi biliyor. Emeklilerimiz, memurlarımız, işçimiz, sanayicimiz, kadınlarımız, ülkemizin kalkınma planına şahitler. 

2001'den sonra doğan ve iktidarlarımız dönemince yetişen gençlerimiz iyi dinlemeli. AK Parti'yi kurduğumuzda ülkemizin nüfusu 61 milyondu, bugün bu sayı 85 milyona yaklaştı. Nüfusumuz yüzde 15 artarken, vatandaşımıza sunduğumuz hizmetlerde iki kat, üç kat, dört kat oldu. "