Tüm dünyanın pandemik süreçle olan hesabı hala devam ediyor. Ülkelerde koronavirüse karşı alınan önlemlerin vatandaşlar tarafından anlaşılıp uygulanması hayati önem taşırken hala işin ciddiyetini kavramayan, maske takmayı reddeden ve hem kendi sağlığını, hem de başkalarının sağlığını ciddi şekilde tehlikeye atan insanlar var.

Endonezya'da maske takmayanlara farkındalık oluşturacak ceza

Maske takmayı reddeden vatandaşlar için Endonezya yeni bir çözüm buldu. Doğu Cava bölgesindeki vatandaşlara, maske takmadıkları gerekçesiyle koronavirüse yakalanıp yaşamını yitiren insanların mezarları kazdırıldı.

CENAZEYE KATILMIYORLAR

Bölgede maske takmayan 8 kişiye verilen bu ceza, dünyanın şaşkınlıkla karşıladığı türden bir ceza oldu. Belediye Başkanı John Suyono, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamalarda bu kişilerin cenazeye katılmadığını, yalnızca mezarları kazmakla görevlendirildiğini bildirdi.

CAYDIRICI BİR ETKEN OLABİLİR

Farkındalık oluşturmak için başka şanslarının kalmadığını belirten Suyono, hali hazırda 3 mezar kazıcısı olduğunu belirterek, "Bu yüzden ben de bu kişileri mezar kazıcılarıyla birlikte çalıştırabilirim diye düşündüm. Umarım bu daha fazla ihlallerin yaşanmasında caydırıcı bir etken olabilir." dedi.

ENDONEZYA'DA KORONAVİRÜS TABLOSU

Ülkede şu ana dek hayatını kaybeden kişi sayısı 8 bin 841'i buldu. Hali hazırda toplam 221 bin 523 vaka sayısı olduğu bilinen ülkede, virüse yakalananların 158 bin 405'i hastalığı yenerek hayata tutunmayı başardı.