Emirates ve NBA arasındaki iş birliğinin ruhunu yansıtan yeni tasarıma sahip uçaklar, önümüzdeki haftadan itibaren havayolunun global ağında uçuşlarına başlayacak.

Yeni tasarıma sahip uçağın gövdesinde, baştan sona uzanan çarpıcı bir mavi renk üzerinde bulunan NBA ve Emirates logoları arasında zıplayan bir basketbol topu yer alıyor. Emirates logosu üzerindeki yazı rengi ise benzersiz altın renginden kırmızıya dönüşüyor. Gövdenin yeni görünümü, Emirates logosunu oluşturan belirgin beyaz kaligrafiyle süslenmiş canlı kırmızı motor kaplamalarıyla tamamlanıyor.

Emirates’in NBA’den ilham alarak tasarladığı A380 uçağı, detaylı bir şekilde boyanarak özelleştirildi. Emirates Engineering Aircraft Appearance Centre ekipleri tarafından tamamen havayolu içinde yürütülen sürecin gerçekleştirilmesi; var olan tasarımı çıkartma, boyama ve grafik uygulama işlemleri dahil olmak üzere 24 gün sürdü.  

Emirates NBA Kupası ile aynı zamana denk gelecek şekilde 1 Kasım'dan 17 Aralık'a kadar Emirates yolcuları, ABD ve Kanada'daki 14 noktaya yapacakları gidiş-dönüş seyahatlerinde NBA'den ilham alan ürün ve hizmetleri de uçakta deneyimleyecekler. Emirates'in NBA temalı yeni tasarımına sahip uçağı, havayolunun filosundaki özel tasarıma sahip dört uçağından biri olarak öne çıkıyor.

Kabin fark etmeksizin tüm yolcuların uçak başlıklarında Emirates ve NBA’in ortak logoları yer alacak. Ayrıca yolcular, basketbol temalı menülerden sipariş vererek özel olarak tasarlanmış bardak altlıklarında servis edilen içeceklerinin keyfini çıkarabilecekler. Havayolu, özel tasarıma sahip A380 uçağıyla gerçekleştireceği tüm uçuşlarında bütün kabin sınıflarında ve uçağa biniş öncesinde dinlenme salonunda sosyalleşen yolculara spordan ilham alan yemek ve içeceklerini sunacak. Basketbol tutkunları ayrıca, Emirates'in uçak içi eğlence sistemi ice üzerinde bulunan Sport24 kanalından bazı Emirates NBA Cup maçlarını canlı olarak izleyebilecek.

Yolcular ayrıca uçuşlardan önce Emirates'in Dubai, New York JFK, San Francisco, Los Angeles ve Boston'daki dinlenme salonlarında sınırlı süreli NBA temalı menülerinin tadını çıkarabilecekler.

Emirates'in Kurumsal İletişim, Pazarlama ve Markadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Boutros Boutros konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “NBA'in Resmi Global Havayolu Partneri ve NBA Cup’ın isim sponsoru olmaktan gurur duyuyoruz. Yeni tasarımımız ile iş birliğimizi ve dünyanın dört bir yanından insanları bir araya getiren bu güzel oyunun yeni sezon açılışını kutluyoruz. Böylece uçuş ağımızdaki tutkuyu yaymayı ve basketbolu seven ülkelerdeki taraftarlarla bağlantı kurmayı umuyoruz. Ayrıca, önümüzdeki aydan itibaren, yolcularımıza ilham verecek ve onları memnun edecek NBA temalı bir dizi ürün ve hizmet ile benzersiz uçak içi deneyimlerimizi sergilemek için sabırsızlanıyoruz.”

2024 Emirates NBA Kupası, 13 Kasım Çarşamba günü Philadelphia 76ers'ın New York Knicks'i TSİ 03:30'da konuk edeceği ve ardından Golden State Warriors'ın Dallas Mavericks'i TSİ 06:00’da ağırlayacağı iki maçla başlıyor. Grup maçları 3 Aralık Salı gününe kadar devam edecek ve her takım Salı ve Cuma günleri “Kupa Geceleri”nde belirlenmiş dört Grup Maçı oynayacak.