Teknoloji devi kısa süre önce Tucker Carlson'a, SpaceX'i yönettiği süre boyunca hiç dünya dışı yaşam görmediği için 'uzaylıların biz olduğumuza' inandığını söyledi. Teknoloji devi röportajda 'tanımlanamayan uçan cisimler' bir yana, 'ama her zaman devam eden bir sürü gizli program var: yeni uçaklar, yeni füzeler ve diğer şeyler' dedi.

Musk'ın açıklamaları, 1950'li ve 60'lı yıllarda UFO gözlemlerindeki artışın, gelişmiş ABD casus uçaklarının ve uzay teknolojisinin testlerinden kaynaklandığını bildiren Pentagon'un açıklamalarını yineledi.

Ancak Musk, dünya dışı yaşamı ortaya çıkaran ilk kişi olacağına söz vererek, bulduğu her türlü kanıtı bulduğu anda sosyal medya sitesi X'te yayınlayacağına yemin etti.

Musk, sosyal medya sitesi X'te yayınlanan yeni programında Carlson'a "Uzaylılara dair herhangi bir kanıt gördüğüm anda bunu derhal X platformunda yayınlayacağımı garanti ederim" dedi ve ekledi: "Muhtemelen tüm zamanların bir numaralı paylaşımı olacak.Ancak Musk şu anda gökyüzünde görülen UFO'ların gizli askeri araçlar olduğuna inandığını söyledi: 'Uzaylılar nerede?

Birçok insan uzaylıları gördüğümüzü düşünüyor ama ben hiçbir kanıt görmedim." Musk, SpaceX'in yörüngede 6.000'den fazla Starlink uydusu olduğunu ve "bir kez bile yabancı bir uzay aracının etrafında manevra yapmak zorunda kalmadıklarını" açıklamaya devam etti. 

SpaceX'in ayrıca ABD istihbarat teşkilatı Ulusal Keşif Ofisi ile 1,8 milyar dolarlık gizli bir sözleşme kapsamında yüzlerce casus uydudan oluşan bir ağ inşa ettiği de söyleniyor ki Musk'ın bahsettiği gizli silahlar bunlar olabilir.

Geçtiğimiz yıl UFO ihbarcısı David Grusch ile televizyonda yayınlanan ilk röportajı gerçekleştiren araştırmacı gazeteci Ross Coulthart, Musk'ın hükümetin gizli UFO programları hakkında söylediğinden daha fazlasını bildiğini uzun süredir savunuyor. Coulthart bu Mayıs ayında kablolu kanal NewsNation'ın izleyicilerine "Elon Musk ve SpaceX'in neyin peşinde olduğunun farkında olan insanlar bana onun "Program "ın bazı bölümlerini okuduğunu söyledi" dedi.