Ancak Elon Musk, Wall Street Journal'ın bu haberini yalanladı ve platformda yaptığı paylaşımda gazeteyi 'yalan söylemekle' suçladı. Haberde, Musk'ın ocak ayında X çalışanlarına gönderdiği bir e-postaya atıfta bulunuluyordu. Söz konusu e-postada, şirketin finansal zorluklarının devam ettiğini, ancak giderek artan bir güç ve etkiye sahip olduğunu belirttiği öne sürülmüştü. Musk ise yaptığı açıklamada, böyle bir e-posta göndermediğini ifade etti. Morgan Stanley, Bank of America ve Barclays gibi bankalar, Musk’ın 2022 yılında X’i (eski adıyla Twitter) 44 milyar dolarlık satın alımını finanse etmek için kendisine borç vermişti. Ancak bankalar, bu borçları yatırımcılara devretmekte zorlanıyor.

Elon Musk’ın platformda yaptığı kapsamlı değişiklikler, özellikle içerik moderasyonu için çalışan birçok kişinin işten çıkarılması ve bazı tartışmalı gönderileri, reklam verenleri uzaklaştırdı ve gelirlerde ciddi bir düşüşe neden oldu. Bu durum, borçların değerini azaltırken, temerrüt riskini artırdı.
 
Reuters’ın Kasım ayında yayınladığı bir habere göre, Musk’ın siyasi yükselişi ve dönemin ABD Başkanı Donald Trump’a yakınlığı, bankaların X’in finansal geleceğine dair daha olumlu bir bakış açısı geliştirmesine yol açmıştı. Bu durum, borçları daha az kayıpla satabilme olasılığını artırmıştı. 2022’nin sonunda yapılan borç satışı girişimlerinde bankalar, borcun nominal değerinin yüzde 20'sine kadar zarar etmeyi göze alabilecek teklifler almış, ancak bu fiyatları kabul etmemişti. Morgan Stanley, Bank of America ve Barclays konuya ilişkin yorum taleplerine henüz yanıt vermedi.